Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Μηχανικών για το δυστύχημα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών: «Η αμέλεια είναι εγκληματική»


Για εγκληματική αμέλεια κάνει λόγο ο Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Μηχανικών (ΣΜΗ) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, αναφερόμενος στο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και που «στοίχισε» τη ζωή του αδικοχαμένου μαθητή Βασίλη.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει πως το γεγονός ήταν το αποκορύφωμα και αποτέλεσμα εγκληματικής πολιτικής που αφήνουν μαθητές, φοιτητές, σχολεία και εκπαιδευτικούς στο έλεος της χρονιάς υποχρηματοδότησης, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες και μέτρα ασφαλείας και προστασίας.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Σήμερα ο Φοιτητικός μας Σύλλογος, οι μαθητές Σερρών καθώς και πολλοί άλλοι γονείς, νέοι και νέες βρεθήκαμε έξω από το σχολείο να αφήσουμε λουλούδια εκφράζοντας την θλίψη και την οργή μας!
Θέλουμε να τονίσουμε ότι Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!
Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για το γεγονός που ήταν το αποκορύφωμα και αποτέλεσμα εγκληματικής πολιτικής που αφήνουν μαθητές, φοιτητές, σχολεία και εκπαιδευτικούς στο έλεος της χρονιάς υποχρηματοδότησης, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες και μέτρα ασφαλείας και προστασίας!!!
Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους μαθητές και όλους τους νέους να μην συμβιβαστούν με την κανονικότητα του θανάτου και όλη αυτή η οργή και η αγανάκτηση να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα μέσα από Φοιτητικούς Συλλόγους, μαθητικά φεστιβάλ και σωματεία για διεκδίκηση μόρφωσης, σπουδών και ζωής με δικαιώματα».

Κοινοποίηση