Συνάντηση εργασίας Υπ. Υποδομών με τον Γεν. Γραμ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες, για την πορεία υλοποίησης των προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 20-14-2020 και του Μεσοπρόθεσμου 2021-2022 πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης.
Ειδικότερα τονίσθηκε το επιτακτικό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες των Σερρών από τη μη κανονική λειτουργία των αρδευτικών δικτύων. Η λύση θα δοθεί με την έγκριση των έξι προτάσεων για τα εγγειοβελτιωτικά έργα μέχρι 2,2 εκατ ευρώ έκαστο και με την υλοποίηση των δύο μεγάλων έργων στο 2ο και 5ο Αρδευτικό δίκτυο Σερρών.
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Παπαγιαννίδης ανέφερε τα εξής:
«Τα αρδευτικά έργα για την αναβάθμιση των ΤΟΕΒ στις Σέρρες κρίνονται ως ιδιαίτερης σημασίας για τη στήριξη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών και των οικονομιών τους στην περιοχή που αποτελεί την ενότητα στη χώρα με το μεγαλύτερο υδραυλικό δυναμικό. Με τα δύο αυτά έργα προϋπολογισμού περίπου 150 εκατ ευρώ θα επιτευχθεί εξοικονόμηση νερού, μεγάλη άνω του 400% αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, εξορθολογισμός των συνθηκών άρδευσης και αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Την δεδομένη στιγμή δεν προβλέπεται να γίνουν με ΣΔΙΤ, αλλά με πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2023 -2027. Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών».
Κοινοποίηση