Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης κατά τις νυχτερινές ώρες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023.
Πιο αναλυτικά, από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 θα συνεχιστούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση προς ανατολικά, στο τμήμα από το ύψος του κόμβου Κ12 (κόμβος Μουδανίων) μέχρι το ύψος του κόμβου Κ13 (Νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”) με πλήρη αποκλεισμό των κόμβων κατά τις νυχτερινές ώρες, από τις 22:00 έως τις 6:00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, ενώ συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της νύχτας σε όλο το διάστημα υλοποίησης των εργασιών ασφαλτόστρωσης, κίνηση με χαμηλές ταχύτητες και πιστή τήρηση των υποδείξεων των εργοταξιακών σημάνσεων, σεβασμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των υποδείξεων των εργαζομένων στα συνεργεία ασφαλτόστρωσης και των στελεχών της Τροχαίας.
Εργασίες συντήρησης στη δυτική εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από αύριο
Εργασίες συντήρησης στη δυτική εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έως την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος με αυτοκινούμενο σάρωθρο στη δυτική εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, αρχικά με κατεύθυνση προς δυτικά, από τον κυκλικό κόμβο Μακρυγιάννη μέχρι τον κόμβο διασταύρωσης της εσωτερικής Περιφερειακής Οδού με την οδό Μάρκου Μπότσαρη και στη συνέχεια στην κατεύθυνση προς ανατολικά. Αρχικά θα γίνει καθαρισμός της κεντρικής νησίδας και στη συνέχεια καθαρισμός στα δεξιά της οδού και στις δύο κατευθύνσεις.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Οι ώρες εκτέλεσης των εργασιών είναι 09.00- 15.00 στην κατεύθυνση προς δυτικά και 07.00-14.00 στην κατεύθυνση προς ανατολικά.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών
Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023.
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στα εξής σημεία:
1. από την Χ.Θ. 8+000 έως τη Χ.Θ. 10+000 στο αριστερό έρεισμα της οδού με κατεύθυνση προς Ν. Μουδανιά,
2. από την Χ.Θ. 61+000 έως τη Χ.Θ. 58+000 στο δεξιό έρεισμα της οδού με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη,
3. από την Χ.Θ. 14+000 έως τη Χ.Θ. 7+000 και στα δύο ερείσματα της οδού με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν από κινητά συνεργεία στα στηθαία ασφαλείας της οδού, με αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά κατά περίπτωση βλάβης, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας επί της Εθνικής Οδού Αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» – Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο αριστερό ρεύμα του κλάδου εισόδου στην Ε.Ο. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης (κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη), με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας σε μήκος 500μ. από την αρχή του κλάδου εισόδου στην Ε.Ο. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης (κατεύθυνση προς Μουδανιά).
Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, από τις 7.30 π.μ. έως τις δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Επισημαίνεται ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών θα είναι σχετικά μικρός και σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης και το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.