Κ. Μητσοτάκης για υποψηφιότητα Κ. Καραμανλή: «Το ζήτημα των ψηφοδελτίων θα το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα»- Τον Μάιο οι εκλογές


Η τραγωδία των Τεμπών ήταν στο επίκεντρο της συνέντευξης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές» και στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη.

Σε ερώτηση του Στ. Θεοδωράκη αν ο Σερραίος Βουλευτής και τέως Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να παραιτηθεί από τα ψηφοδέλτια ή αν ο λαός θα αποφασίσει, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Ο κ. Καραμανλής. Να σας πω ότι αμέσως μετά, όταν βρεθήκαμε μαζί, έθεσε στην διάθεσή μου -όχι απλά έθεσε στη διάθεσή μου την παραίτησή του με το τυπικό ξέρετε τρόπο- παραιτήθηκε.
Αμέσως και αυτό τον τιμά. Θα μου πείτε «αυτονόητο»; Ναι. Αλλά πόσες φορές το έχουμε δει;
Ας το αναγνωρίσουμε τουλάχιστον αυτό. Και βέβαια ο κ. Καραμανλής πήγε χθες στην Βουλή, μίλησε, παρουσίασε την άποψή του θεσμικά ως όφειλε. Θα κριθεί κι αυτό. Τώρα το ζήτημα των ψηφοδελτίων επιτρέψτε μου να το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα».

Όσον αφορά στις εκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο, δεν θα γίνουν τον Ιούλιο και πρόσθεσε: «Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως «κόρη οφθαλμού». Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω και θα εξακολουθώ να υπερασπίζομαι την ανάγκη στη δεύτερη κάλπη. Γιατί η δεύτερη κάλπη είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει αυτοδυναμία, ότι αυτή είναι η σωστή λύση για τη χώρα».

Κοινοποίηση