Ν.Ε. Σερρών ΠΑΣΟΚ: «Το νερό είναι ζωή, όχι εμπόρευμα»


Ξεκάθαρο όχι στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λέει σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΠΑΣΟΚ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Πάγια και διαχρονική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι πως το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν, όπως όλα τα άλλα, αλλά αποτελεί κληρονομιά που πρέπει να προστατεύεται και να τυγχάνει της κατάλληλης μεταχείρισης. Γι’ αυτό ως ΠΑΣΟΚ καταψηφίσαμε το νομοσχέδιο που ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Το ζητούμενο είναι η σωστή τιμολόγηση του νερού από μια ενιαία δημόσια αρχή που θα ελέγχει, θα αξιολογεί και θα τιμολογεί τις υπηρεσίες ύδρευσης, άρδευσης και λυμάτων, λειτουργώντας σύμφωνα με το Σύνταγμα, την Οδηγία 2000/60 και τις αποφάσεις του ΣτΕ και όχι από κάποιον ρυθμιστή ή ιδιώτη.

Με το νομοσχέδιο που πέρασε χθες, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, αφαιρείται η αρμοδιότητα από το κράτος και τους θεσμούς που ασκούν κρατική εξουσία, όπως είναι οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, αφαιρείται από το κράτος, τον μόνο εγγυητή της παροχής του μέγιστου κοινωνικού αγαθού, μέσω των ΟΤΑ. Μια αποκλειστικά κρατική αρμοδιότητα, αν περάσει σε ρυθμιστική αρχή που σημαίνει ότι παρεμβαίνει στις τιμές και στη διαδικασία, είναι ουσιαστικά το άνοιγμα της πλατιάς πόρτας για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Αυτό από μόνο του αποτελεί ορόσημο με οποίο εξευτελίζεται με τον πιο φαιδρό τρόπο το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, το οποίο δηλώνει ανίκανο να συντονίσει την εποπτεία του νερού.

Η διασφάλιση του νερού ως δημόσιο αγαθό είναι υποχρέωση μιας δημοκρατικής χώρας.
Η ύδρευση συνιστά υπηρεσία κοινής ωφέλειας και όχι προϊόν εξυπηρέτησης συμφερόντων και πελατειακής λογικής.
Λέμε λοιπόν ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Νερού από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Κοινοποίηση