Συναυλία την Κυριακή στις Σέρρες- Κάλεσμα συμμετοχής σε σωματεία, συλλόγους και φορείς


Κάλεσμα συμμετοχής σε σωματεία, συλλόγους και φορείς του νομού Σερρών απηύθυνε ο Φοιτητικός Σύλλογος ΣΜΗ του ΔΙΠΑΕ Σερρών, για τη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδης συμμετοχή λαού και νεολαίας που όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους, στις πορείες και στις απεργίες στην πόλη μας! Εδώ στις Σέρρες το αποδείξαμε: έχουμε δύναμη, δεν φεύγει ο θυμός, δεν σβήνει η οργή, μπορούν να γίνουν δύναμη για την ανατροπή! Γεμίσαμε όλοι με δύναμη για τη συνέχεια στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα και να πάρουμε εκδίκηση για όλους τους νεκρούς, να βάλουμε στο στόχαστρο την πολιτική αυτή που βάζει το κέρδος των λίγων πάνω από την ζωή, τις σπουδές, το μέλλον μας!
Το έγκλημα στα Τέμπη το κάνει καθαρό: μόνο ο λαός σώζει το λαό! Όλοι οι νέοι και οι νέες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τη συμμετοχή μας στις διεργασίες των φορέων, τις πρωτοβουλίες των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών σωματείων βγάλαμε και βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα! Ότι ο αγώνας μας χρειάζεται να στοχεύει σε όλους όσους έχουν μερίδιο ευθύνης για το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και όλους όσους τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον μας, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ότι ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να είναι πολύμορφος, να συμβάλει στην οργάνωση των φοιτητών στους συλλόγους, των εργαζομένων στα σωματεία, στην άνοδο της συμμετοχής, της εμπιστοσύνης στο συλλογικό αγώνα που είναι το όπλο μας απέναντι σε οποιαδήποτε εξέλιξη! Συνεχίζουμε, ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο σίγουροι!
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία και είναι διαχρονικές οι ευθύνες. Όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις και η σημερινή προώθησαν βήμα-βήμα τη στρατηγική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς καν σε λειτουργία ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, που διαμόρφωσε τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς χωρίς σταθερή εργασία, με ελαστικές σχέσεις, με εντατικοποίηση, με τεράστια υποστελέχωση.
Ζούμε σε ένα νομό, με εκατοντάδες χωριά, που η μετακίνηση είναι πολυτέλεια για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, τους μαθητές, τους νέους ανθρώπους που καθημερινά μετακινούνται για τις σπουδές τους. Υπάρχουν αφύλακτες διαβάσεις, προστατευτικές μπάρες που ανεβοκατεβαίνουν ενώ το τρένο είναι εν κινήσει, σεκιούριτι που φυλάνε ανισόπεδες διαβάσεις ενώ θα έπρεπε να είναι στελεχωμένες από υπαλλήλους. Εκδρομικά λεωφορεία με μαθητές που γεμίζουν καπνούς και στο παραπέντε γλιτώνουν το αναπόφευκτο! Και σαν να μην φτάνουν αυτά, έχουμε δεκάδες σχολικά κτίρια που είναι ακατάλληλα, με σκεπές που στάζουν, με ρωγμές και προβλήματα στατικότητας, που χρήζουν ελέγχους αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας που ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ είχε συσταθεί επιτροπή από το μεγαλύτερο Δήμο του νομού, το Δήμο Σερρών, μετά τον τραγικό θάνατο μαθητή εν ώρα λειτουργίας σχολείου.
Τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα με ένα εγκληματικό νομοσχέδιο που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού. Η κυβέρνηση επιδιώκει την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα, με το κράτος να έχει ρόλο «επόπτη» και «εγγυητή» της επιχειρηματικής δράσης.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες! Καμία συγκάλυψη!
• Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζόμενων στους σιδηροδρόμους. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες των Μέσων Σταθερής & μη τροχιάς. Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης εργασιών. Τεχνικός ασφαλείας & γιατρός εργασίας σε κάθε σιδηροδρομικό συγκρότημα & σταθμό. Ολοκλήρωση των έργων υποδομής, τοποθέτησης ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, όλων των μέσων ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου. Συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού & της σιδηροδρομικής γραμμής.
• Φθηνές και ασφαλείς μαζικές μεταφορές για το λαό και τους εργαζόμενους χωρίς τη λογική κόστους – οφέλους! Δωρεάν μέσα μεταφοράς για όλους τους φοιτητές.
• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα!».

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Σερρών

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΜΗ ΔΙΠΑΕ, συμμετέχει και σας καλεί στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ στην Πλατεία Ελευθερίας με Σερραίους καλλιτέχνες.
«Η μεγαλειώδης συμμετοχή του Σερραϊκού λαού στις πορείες και στις απεργίες στην πόλη μας, αποδεικνύουν ότι έχουμε δύναμη, δεν φεύγει ο θυμός, δεν σβήνει η οργή! Συνεχίζουμε, ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο σίγουροι!
Ζούμε σε ένα νομό που υπάρχουν αφύλακτες διαβάσεις, προστατευτικές μπάρες που ανεβοκατεβαίνουν ενώ το τρένο είναι εν κινήσει, σεκιούριτι που φυλάνε ανισόπεδες διαβάσεις.
Εκδρομικά λεωφορεία με μαθητές που γεμίζουν καπνούς και στο παραπέντε γλιτώνουν το αναπόφευκτο! Και σαν να μην φτάνουν αυτά, έχουμε δεκάδες σχολικά κτίρια που είναι ακατάλληλα, με σκεπές που στάζουν, με ρωγμές και προβλήματα στατικότητας, που χρήζουν ελέγχους αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας που ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ είχε συσταθεί επιτροπή από το μεγαλύτερο Δήμο του νομού, το Δήμο Σερρών, μετά τον τραγικό θάνατο μαθητή εν ώρα λειτουργίας σχολείου.
Τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα με ένα εγκληματικό νόμο που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
● • Τη διαλεύκανση των αιτιών και την απόδοση ευθυνών σε όλους για το έγκλημα στα
Τέμπη.
● • Φθηνές και ασφαλείς μαζικές μεταφορές για όλους χωρίς τη λογική κόστους –
οφέλους!
● • Δωρεάν μέσα μεταφοράς για όλους τους φοιτητές.
● • Απόσυρση του νόμου την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα!
Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζόμενων στους σιδηροδρόμους και στις ΔΕΥΑ όλης της χώρας».

Ανακοίνωση Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σερρών

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καλεί τα μέλη του, αλλά και όλους τους συναδέλφους του Νομού, από όλα τα ταμεία, να πάρουν μέρος στην συναυλία που διοργανώνουν Σωματεία και φορείς της πόλης μας στην πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 26 Μάρτη στις 18:00.
«Δεν ξεχνάμε, δεν θα αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό το διαχρονικό έγκλημα.
Επίσης, καλούμε όλους τους συνταξιούχους, να είναι σε επιφυλακή για να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του νερού.
Ξεπούλησαν την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν και το πολυτιμότερο αγαθό που μας έδωσε η φύση, το νερό. Γιατί μετά σειρά θα έχει και ο αέρας που αναπνέουμε».

Κοινοποίηση