Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει το Σάββατο στην «Ώρα της Γης»


Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στην παγκόσμια δράση «Η Ώρα της Γης» που διοργανώνεται από το WWF το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, στις 20:30 στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τη σωτηρία του πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο, αυτό ο Δήμος Σερρών θα σβήσει συμβολικά για μία ώρα από τις 20.30 έως τις 21.30 τα φώτα στο κτήριο του Δημαρχείου.

Παράλληλα, καλεί όλους τους Δημότες να συμμαχήσουν στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή σβήνοντας τα φώτα στα σπίτια τους για μία ώρα.

Η «Ώρα της Γης» που ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007, είναι μια παγκόσμια συμβολική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο, το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση WWF σε περισσότερες από 180 χώρες.

Η συμμετοχή συνίσταται κατ’ αρχάς στο ταυτόχρονο σβήσιμο του φωτισμού εμβληματικών μνημείων και κτιρίων παγκοσμίως, μια συμβολική ενέργεια που σηματοδοτεί τη στήριξη αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων, τοπικών φορέων και κοινοτήτων, οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών και επιχειρήσεων, στον αγώνα για την προστασία της φύσης.

Η κλιματική κρίση αποτελεί το σύμπτωμα της μη βιώσιμης σχέσης που διατηρούμε μέχρι σήμερα με τη φύση.

Για αυτό, η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση.

Κοινοποίηση