“Φυτρώνουν” σαν τα μανιτάρια εταιρείες εύρεσης ακινήτων σε πλειστηριασμό-«Θα πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα» αναφέρει ο δικηγόρος Κ. Δάγκος

Το τελευταίο διάστημα «φυτρώνουν» σαν τα μανιτάρια εταιρείες εύρεσης ακινήτων σε πλειστηριασμό και περιέχουν λίστες ακινήτων σε όλη την Ελλάδα. Το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι αναζητήσει την πόλη, την περιοχή και τι ακριβώς αναζητεί για να «χτυπήσει» το ακίνητο που ψάχνει. Ο κ. Δάγκος αναφέρει μιλώντας στο Infonews24.gr,  αναφέρει πως «θα πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα των συγκεκριμένων ιστοσελίδων, γιατί δυστυχώς αυτές οι εταιρείες “παίζουν” με τον πόνο του κόσμου»
 
Ο Κωνσταντίνος Δάγκος, δικηγόρος των Σερρών ερωτήθηκε για το θέμα αυτό και ανέφερε τα εξής:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ελέγξει τη νομιμότητά τους, αλλά αντλώντας στοιχεία από την ιστοσελίδα που γίνονται οι πλειστηριασμοί των ακινήτων, οι εταιρείες αυτές στην ουσία κατηγοριοποιούν τα ακίνητα, ανάλογα την περιοχή που θέλει ο ενδιαφερόμενος, το είδος του ακινήτου, τα τετραγωνικά, τη θέση και τα χαρακτηριστικά που θέλει ο οποιοσδήποτε, ξεκινούν αυτοί την διαδικασία του ενδιαφερόμενου, καταβάλλοντας ένα χρηματικό ποσό σαν εγγύηση, να διεκπαιρεώσουν την διαδικασία, να «χτυπήσουν» το ακίνητο στον πλειστηριασμό και στη συνέχεια να το αγοράσεις από αυτούς».
 
Ο κ. Δάγκος αναφέρει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πολλοί εποφθαλμιούν ακίνητα γειτόνων, είτε για να μεγαλώσουν το δικό τους ακίνητο, είτε να μεγαλώσουν το δικό τους χωράφι, υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις δυστυχώς και θα υπάρξουν όσο υπάρχει αυτό το κλίμα» καταλήγει ο Κώστας Δάγκος.

Κοινοποίηση