Σέρρες: Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Γεώργιος Δουράτσος« στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (Βίντεο)

Σερραίοι και Σερραίες για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυθεντικές στολές και όπλα με τα οποία ήταν εξοπλισμένος ο Ελληνικός Στρατός κατά τις  ένδοξες  μάχες που έδωσε στην περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη φετινή παρέλαση στις Σέρρες συμμετείχε η Ομάδα Ιστορικής  Αναβίωσης «Γ. Δουράτσος Διοικητής Ρούπελ» του Πολεμικού Μουσείου ”Μ. ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ”. Συγκεκριμένα, 50 μέλη – αναβιωτές παρέλασαν σε τρία αγήματα διαφόρων ιστορικών ενοτήτων.

Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Γεώργιος Δουράτσος», στην οποία συμμετέχουν εθελοντές σχεδόν από όλο τον βορειοελλαδικό χώρο, αποτελεί μία σημαντική συνεισφορά του Πολεμικού Μουσείου ”Μ. ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ” στην περαιτέρω ανάδειξη της εθνικής ιστορικής μνήμης.

Είναι η μεγαλύτερη αναβιωτική ομάδα στην Ελλάδα και μια από τις ελάχιστες στον κόσμο που χρησιμοποιεί στις παρουσίες της, αναβιώσεις και παρελάσεις τα γνήσια και αυθεντικά όπλα της περιόδου που αναπαριστάται.

Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης έχει συμμετάσχει σε παρελάσεις διαφόρων πόλεων της Ελλάδας μέχρι σήμερα κερδίζοντας τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων.

Κοινοποίηση