Μουσική διαμαρτυρία στις Σέρρες για να μην συγκαλυφθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Συλλαλητήριο μετά…μουσικής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου στην Πλατεία Ελευθερίας. Κεντρικό σύνθημα της μουσικής διαμαρτυρίας ήταν: «όλων των νεκρών γίναμε φωνή, στο δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή». Οι συμμετέχοντες για μια ακόμη φορά ζήτησαν να πέσει φως στα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Με την κοινή τους ανακοίνωση εργατικά σωματεία, σύλλογοι και φορείς διεκδικούν:

  • Να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες! Καμία συγκάλυψη!
  • Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζόμενων στους σιδηροδρόμους. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες των μέσων σταθερής και μη τροχιάς. Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης εργασιών
  • Φθηνές και ασφαλείς μαζικές μεταφορές για το λαό και τους εργαζόμενους χωρίς τη λογική κόστους – οφέλους και δωρεάν μέσα μεταφοράς για όλους τους φοιτητές.
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Στο μουσικό συλλαλητήριο συμμετείχαν φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Σερρών, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Αϊβαζίδης ,Γιάννης Καμπανταϊδης , Κατερίνα Καργιου, Χρήστος Μπόικος, Λευτέρης Πασσιάς, Δημήτρης Ψαρρά και τα συγκροτήματα Άγριο Μέλι, Παραμυθοθαλίτσες και DATSOON.

 

Κοινοποίηση