Με ευλάβεια και πνευματική χαρά οι Σερραίοι υποδέχθηκαν την Εικόνα της Παναγίας ένθρονης Βρεφοκρατούσας «Πανύμνητος» (Βίντεο)

Με ευλάβεια, σεβασμό και μέσα σε πνευματική χαρά ο ιερός κλήρος και οι Σερραίοι υποδέχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαρτίου την Εικόνα της Παναγίας ένθρονης Βρεφοκρατούσας με την προσωνυμία η «Πανύμνητος» στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών.

Η Παναγία η «Πανύμνητος» πλαισιώνεται με μορφές αρχαγγέλων, αγίων και οσίων και αποτελεί έργο πολυ σημαντικού αγιογράφου αρχές του 16ου αιώνα, που ανήκει στην λεγόμενη κρητική σχολή ζωγραφικής.

Η ιερή και σεβάσμια Εικόνα αποτελεί κειμήλιο της Εκκλησίας των Σερρών, αποκαλύφθηκε κάτω από επάλληλα στρώματα νεότερων επιζωγραφίσεων και έπειτα από την αναγκαία συντήρησή της, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα με δαπάνες της Εκκλησίας από εξειδικευμένο εργαστήριο θα βρίσκεται μόνιμα σε περίτεχνο προσκυνητάρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό προς ευλογία των πιστών και ενίσχυση του λαού του Θεού στον πνευματικό αγώνα.

Η ιερή εικόνα, η οποία θα αποτελεί σημείο πνευματικής και προσευχητικής αναφοράς για την πόλη και την τοπική Εκκλησία, θα εορτάζει την εορτή του Ακάθιστου Ύμνου, καθώς η προσωνυμία της «Πανύμνητος» παραπέμπει στον τελευταίο οίκο του Ακαθίστου Ύμνου, «Ὦ Πανύμνητε Μῆτερ».

Αμέσως μετά την υποδοχή της Εικόνας τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και το βράδυ ακολούθησε Ιερή Αγρυπνία, χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, πλαισιούμενος από ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης.

Κοινοποίηση