Γ. Τσιμερίκας: «Πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή-Χρειάζεται επανακαθορισμός των προτεραιοτήτων»

«9.000.000 ευρώ συνολικά χρειάζονται για να γίνουν παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια του δήμου Σερρών». Αυτό ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών Γιώργος Τσιμερίκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Τσιμερίκας τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών και ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Νυχτοπάτη, την διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Κατερίνα Μαρινάκη και τον Προϊστάμενο έργων Χρήστο Πουρπούρη. Ο ίδιος τόνισε «ότι πάνω απ’ όλα βρίσκεται η ανθρώπινη ζωή και χρειάζεται επανακαθορισμός των προτεραιοτήτων».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Ευθύνης» αναφέρθηκε και στο θέμα του δημοτικού γηπέδου Σερρών, σημειώνοντας τα εξής: «οι εγκαταστάσεις δεν πρέπει να εγκαταλείπονται αλλά να υπάρχει προληπτικός έλεγχος και περιοδική συντήρηση τους , ώστε να μην προκαλούνται εκτεταμένες ζημίες που απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποκατάσταση τους».

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του κ. Τσιμερίκα

Επισκέφθηκα χθες την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών και ενημερώθηκα για τα θέματα της αρμοδιότητας τους από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Νυχτοπάτη, την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κατερίνα Μαρινάκη και τον Προϊστάμενο έργων κ. Πουρπούρη Χρήστο.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος από επιτροπή της στατικότητας του γηπέδου στην οποία ανατέθηκε το έργο με απευθείας ανάθεση ύψους 370.000€.

Ενώ γνωρίζει η Δημοτική αρχή τις εκκρεμότητες ασφαλείας του γηπέδου και υπήρχε εγκεκριμένη χρηματοδότηση 1.000.000€από το 2021.

Με την παρούσα κατάσταση και όπως αυτή μπορεί να βελτιωθεί μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος υπάρχει περίπτωση να δοθεί από την αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας άδεια καταλληλότητας του δημοτικού γηπέδου Σερρών για τέλεση αγώνων;

Η απάντηση νομίζω είναι απλή.

Ποιος πρέπει να χρεωθεί αυτή την ΑΔΡΑΝΕΙΑ και την ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ;

Εν κατακλείδι η άποψη και πρόταση μιας , είναι ότι οι εγκαταστάσεις δεν πρέπει να εγκαταλείπονται αλλά να υπάρχει προληπτικός έλεγχος και περιοδική συντήρηση τους , ώστε να μην προκαλούνται εκτεταμένες ζημίες που απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποκατάσταση τους. Φυσικά αυτό ισχύει για όλα τα δημόσια κτίρια ΚΥΡΙΩΣ όμως τα ΣΧΟΛΕΙΑ.

Φωτεινή απόδειξη το γεγονός ότι μετά το τραγικό ατύχημα της 5ης Δεκέμβριου 2022 στο 9ο Δημοτικό σχολείο ο Δήμος έλεγξε τα σχολικά κτίρια και υπολόγισε ότι απαιτούνται 9.000.000€.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

Χρειάζεται επανακαθορισμός των προτεραιοτήτων.

Κοινοποίηση