Τα παραλειπόμενα της επίσκεψης του Ν. Ανδρουλάκη στις Σέρρες (Φωτογραφίες)


Ήταν μία επίσκεψη από την οποία «βγήκαν» ενδιαφέροντα πολιτικά συμπεράσματα, όσον αφορά στο νομό Σερρών τουλάχιστον και μάλιστα της πρώτης πολιτικού προσώπου, μετά την επίσημη ανακοίνωση- διά στόματος Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε χθες τις Σέρρες και όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα «πηγαδάκια» και τα όσα λαμβάνουν «χώρα» στο περιθώριο αυτών των επισκέψεων, παρά οι επίσημες ομιλίες και δηλώσεις.

Καταρχάς, όσον αφορά στην οργάνωση και την κινητοποίηση, η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έδωσε «εξετάσεις» και πέρασε με άριστα, καθώς ήταν μία διοργάνωση που είχε παλμό και «νεύρο» και κόσμο, με βάση τα δεδομένα των πολιτικών εποχών που διανύουμε.

Γεγονός είναι ότι τον παλμό τον έδωσε ο ίδιος ο κόσμος και σαφώς λιγότερο ο… άνευρος και… χλιαρός λόγος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ένας πιτσιρικάς «έκλεψε την παράσταση», ο οποίος βρισκόταν στους ώμους του πατέρα του και κυμάτιζε τη σημαία του ΠΑΣΟΚ στους… ρυθμούς του γνωστού τραγουδιού «καλημέρα ήλιε».

Από την παλιά «φουρνιά» των Σερραίων πρώην Βουλευτών, ο μόνος που έδωσε το παρών ήταν ο κ. Αλέκος Δαμιανίδης και από τη νεότερη «φουρνιά» ο κ. Στάθης Κουτμερίδης, αλλά και φυσικά ο κ. Μιχάλης Τζελέπης, ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος.

(Από δεξιά: Κώστας Χρυσόγονος, Αλέξανδρος Δαμιανίδης)
(Από δεξιά: Άλκης Απιδόπουλος, Στάθης Κουτμερίδης)
(Ο Μ. Τζελέπης με τον Ν. Ανδρουλάκη)

Υπήρχαν, βέβαια και παρουσίες από τη γειτονική Θεσσαλονίκη όπως αυτές των Γιάννη Μαγκριώτη και Κώστα Χρυσόγονου (καταγόμενοι και οι δύο από τις Σέρρες), του υποψήφιου Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Θωμά Παπαδόπουλου, του Γραμματέα της Νομαρχιακής Β’ Θεσσαλονίκης Κώστα Κοκολάκη και του επικεφαλής της παράταξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου.

(Από αριστερά: Κώστας Κοκολάκης. Χρήστος Παπαστεργίου, Θωμάς Παπαδόπουλος)

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής και «αντίπαλος» στις εσωκομματικές διαδικασίες για την προεδρία Χάρης Καστανίδης, ο οποίος μάλλον εκνευρίστηκε, όταν διαπίστωσε πως δεν υπήρχε θέση για τον ίδιο στην πρώτη σειρά, που και σημειολογικά θα είχε σημασία. Αποτέλεσμα; Στάθηκε όρθιος σε μία άκρη και μακριά από τα φώτα.

(Χ. Καστανίδης στην εκδήλωση στις Σέρρες)
Κοινοποίηση