Κώστας Χρυσόγονος: «Δεν θα κάνουμε κυβερνητική συνεργασία για τις καρέκλες» (Βίντεο)

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, θα πρέπει να αλλάξει σελίδα και να σταματήσει το πελατειακό σύστημα» ανέφερε από τις Σέρρες, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Χρυσόγονος. Ο ίδιος τόνισε ότι «πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι με ρουσφετολογία, με αδιαφάνεια, με λογικές “τα δικά μας και τα δικά σας παιδιά”, η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει. Χρειαζόμαστε αλλαγή σελίδας και αυτό ακριβώς ευαγγελίζεται και ευαγγέλλεται το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρώην Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε αισιόδοξος ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την ευκαιρία στον ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Στο κομμάτι της κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι η συνεργασία θα πρέπει να γίνει με όρους ισότητας και όχι με όρους ανισομερής και ετεροβαρής. Συγκεκριμένα υπογράμμισε: «στη θέση του Πρωθυπουργού θα πρέπει να είναι πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει να έχει ενωτικά και όχι διχαστικά. Τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και ο κ. Τσίπρας έχουν χαρακτηριστικά διχαστικά, λόγω του βίου και της πολιτείας τους κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας τους ο καθένας. Συνεπώς είναι αυτονόητο ότι αν υπάρξει κυβερνητική συνεργασία, αυτή θα πρέπει να υπάρξει μόνον με πρόσωπο που θα έχει χαρακτηριστικά συναινετικά, συμπεριληπτικά και ενωτικά. Το ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα το βρούμε αν βρούμε τους όρους της κυβερνητικής συνεργασίας, διότι εμείς κυβερνητική συνεργασία για τις καρέκλες δεν πρόκειται να κάνουμε, θα κάνουμε συνεργασία αν θα υπάρξουν προϋποθέσεις κυβερνητικού προγράμματος φερέγγυου και αξιόπιστου σε μια κατεύθυνση προόδου για τη χώρα» κατέληξε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Κοινοποίηση