Σέρρες: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Αυτισμού από την “Ηλιαχτίδα”-«Ζωγραφίζουμε για τον Αυτισμό» (Βίντεο)

“Ζωγραφίζουμε για τον Αυτισμό” ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών “Ηλιαχτίδα” την Κυριακή 2 Απριλίου στο κέντρο της πόλης των Σερρών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

«Πρόκειται για μια δράση εξωστρέφειας και ευαισθητοποίησης για το Σερραϊκό κοινό με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού. Οι δράσεις του Συλλόγου θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα» ανέφερε στο Infonews24 η πρόεδρος του Συλλόγου Σουλτάνα Λαμπροπούλου.

Η κ. Λαμπροπούλου ευχαριστεί όλη τη σερραϊκή κοινωνία που βοηθά το σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια, καλώντας την Πολιτεία να πράξει τα ίδιο. «Η κοινωνία των Σερρών μας στηρίζει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δημόσια εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μας, αλλά θέλουμε όμως περισσότερη στήριξη από την Πολιτεία. Θέλουμε δομές υποστηριζόμενες διαβίωσης γιατί εμείς μεγαλώνουμε, κάποια στιγμή θα φύγουμε από τη ζωή και γεννάται το ερώτημα “τι θα γίνουν τα δικά μας παιδιά αλλά και όλα τα παιδιά με αναπηρία;” Σ αυτό το θέμα η Πολιτεία υστερεί και θέλουμε γρήγορους και τάχιστους ρυθμούς, ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι δομές» κατέληξε η πρόεδρος του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα»

Το απόγευμα της ίδιας ημέρες Σύλλογος “Ηλιαχτίδα” πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα  “Ο Αυτισμός σήμερα – Εξελίξεις και Προοπτικές. Αυτισμός – Οι ανάγκες του Παιδιού και της Οικογένειας”. Εισηγήτριες ήταν η Βάγια Παπαγεωργίου, Παιδοψυχίατρος, MD, PhD, Med και η Ματίνα Παπαγεωργίου, Σύμβoυλος Ψυχικής Υγείας, Eιδική Παιδαγωγός.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα”

Ο Σύλλογος Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών με τον διακριτικό τίτλο “Ηλιαχτίδα” ιδρύθηκε το 2007 με έδρα τις Σέρρες. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και στήριξη των οικογενειών των ατόμων με αυτισμό και ευαισθητοποίηση των φορέων και της τοπικής κοινωνίας μας για τη φύση και τα προβλήματα που περιβάλουν αυτή την αναπτυξιακή διαταραχή.

Ο Σύλλογος αριθμεί 120 μέλη. Αρωγοί του Συλλόγου είναι επιστημονικοί φορείς, ειδικοί θεραπευτές ,ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι και όλοι όσοι εντάσσονται σε αυτό το αντικείμενο. Βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος λειτουργεί το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και αναζητά πόρους για τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας. Σκοπός του Κέντρου είναι η απορρόφηση περισσοτέρων ατόμων με αυτισμό και ιδίως νέων που έχουν αποφοιτήσει από τις υπάρχουσες στο Νομό δομές της Εκπαίδευσης. Μετά την ηλικία των 22 χρόνων δεν υπάρχει κάποια δομή που να καλύπτει την δια βίου εκπαίδευση των ατόμων με αυτισμό. Στα άμεσα σχέδια του Συλλόγου είναι η δημιουργία ομάδων στήριξης των γονέων και των οικογενειών τους.

Επίσης, ο Σύλλογος σκοπεύει στην ίδρυση και λειτουργία χώρου φιλοξενίας για παιδιά των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.).

Κοινοποίηση