Έγκληση- μήνυση από το Δήμο Σερρών για τους εμπρησμούς κάδων σε Σκούταρι, Κουβούκλιο, Κουμαριά και Αδελφικό


Στη δικαιοσύνη στρέφεται ο Δήμος Σερρών, μετά τα πρόσφατα περιστατικά εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων, που σημειώθηκαν στις τοπικές κοινότητες Σκουτάρεως, Κουβουκλίου, Κουμαριάς και Αδελφικού.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή (3/4/2023) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών, τέθηκε το θέμα της άσκησης ενδίκου μέσου Έγκλησης – Μήνυσης ενώπιον του/της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Σερρών, για το αδίκημα του εμπρησμού και της φθοράς ιδιοκτησίας του Δήμου Σερρών.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Σπύρος Μισιρλής, στις 21-03-2023, ημέρα Τρίτη και περί ώρα 00:29 κάτοικοι της περιοχής Σκουτάρεως Σερρών διαπίστωσαν ότι δύο κάδοι απορριμμάτων καιγόταν και κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών.

Τις επόμενες ώρες κάτοικοι των περιοχών Αδελφικού, Κουβουκλίου και Κουμαριάς κάλεσαν τον ίδιο στο κινητό του τηλέφωνο και τον ενημέρωσαν ότι αντίστοιχα περιστατικά είχαν συμβεί και στην περιοχή τους.

Υπάλληλοι της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου Σερρών, που έσπευσαν στο σημείο τις πρώτες πρωινές ώρες, διαπίστωσαν ότι κάηκαν και καταστράφηκαν συνολικά επτά κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων του δικτύου καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Σερρών και συγκεκριμένα δύο πράσινοι κάδοι στο Σκούταρι χωρητικότητας 1100 L και αξίας 272,80 ευρώ ο καθένας, δύο κάδοι ένας μπλε και ένας πράσινος στην Κουμαριά χωρητικότητας 1100 L και αξίας 272,80 ευρώ ο καθένας, δύο κάδοι ένας πράσινος και ένας μπλε στο Αδελφικό χωρητικότητας 1100 L και αξίας 272,80 ευρώ ο καθένας και ένας πράσινος κάδος στο Κουβούκλιο χωρητικότητας 760 L και αξίας 248,00 ευρώ.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας με συνεργεία της προχώρησε σε άμεσο καθαρισμό των σημείων που βρισκόταν οι κατεστραμμένοι κάδοι.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών αποφάσισαν ομόφωνα την άσκηση του ένδικου βοηθήματος της Έγκλησης – Μήνυσης ενώπιον του/της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Σερρών, για το αδίκημα του εμπρησμού και της φθοράς ιδιοκτησίας του Δήμου Σερρών και ανέθεσαν στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Σερρών Παναγιώτη Καρακολίδη, να καταθέσει την ανωτέρω Έγκληση – Μήνυση, να προβεί σε δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό του Δήμου και στις περαιτέρω ενέργειες.

Κοινοποίηση