Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών για διακοπές νερού δημοτών από τη ΔΕΥΑΣ-«Ντρέπεται και η ντροπή»

Με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Σερρών καταγγέλλει τη Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών πως προχώρησε σε διακοπές νερού πολιτών.

«Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς καν να ειδοποιήσουν, χωρίς να έχει γίνει διακανονισμός, σε νοικοκυριά του Δήμου μας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που έχουν μέλη υπέργηρα, με κινητικά προβλήματα. Βέβαια χωρίς νερό, οδηγούν τις οικογένειες αυτές σε βέβαιο θάνατο» αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση και συνεχίζει: «Ντρέπεται και η ντροπή σε τέτοιες περιπτώσεις, που είναι πλέον τακτικές που ακολουθεί η ΔΕΥΑΣ τιμωρώντας και εκβιάζοντας τους αδύναμους, τους πιο ευάλωτους αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοοφειλέτες που για χρόνια δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ».

Διαβάστε στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η πολιτική που ακολουθεί η ΔΕΥΑΣ φυσικά δε μας ξαφνιάζει.

Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθεί και ο Δήμος Σερρών που αντί να διεκδικεί από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδύλια που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του, χαρατσώνει τους δημότες της μέσω των ανταποδοτικών, υποβαθμίζει περεταίρω την ποιότητα ζωής τους.

Αντίστοιχα αντιλαϊκά μέτρα παίρνει και η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και όλες οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που χτυπάνε αλύπητα μέσα από τη φορολογία το λαό, ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος ζωής του αφήνοντάς τον απροστάτευτο μπροστά στις αυξήσεις των λογαριασμών σε ρεύμα και νερό, τρόφιμα, καύσιμα. Από την άλλη μεριά όμως, αφήνουν στο απυρόβλητο τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών (όπως της Ενέργειας, του Φαρμάκου, των Μεταφορών, των αλυσίδων σούπερ μάρκετ), μιας που για αυτές, είναι οι «ευεργέτες» και οι «στρατηγικοί επενδυτές» που «κινούν» την ελληνική οικονομία.

Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο να κλείνουν οι βάνες του νερού σε ανήμπορες οικογένειες, οδηγώντας τες ή στην εξαθλίωση ή στο βέβαιο θάνατο.

Γιατί χωρίς νερό δε μπορεί να ζήσει κανείς.

Ας σκεφτούμε τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα με την εφαρμογή του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του νερού, όπου πλέον η τιμή του θα καθορίζεται από ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή βάζοντας στο «ζύγι» το μέγιστο δυνατόν κέρδος με τη λογική κόστος – όφελος.

Καλούμε όλη τη σερραϊκή κοινωνία, όλα τα Εργατικά Σωματεία, το Εργατικό Κέντρο, τους Συλλόγους και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να υπερασπιστούν κάθε οικογένεια, κάθε λαϊκό σπίτι που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Σήμερα είναι η διακοπή του νερού, αύριο θα είναι η διακοπή ρεύματος, οι πλειστηριασμοί κατοικιών, οι εξώσεις.

Καλούμε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση και να αποτρέψει τέτοιες πρακτικές που συμβαίνουν σε συμπολίτες μας.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Απαιτούμε ποιοτικό και φτηνό νερό με άμεση μείωση των τιμολογίων για τις ευάλωτες κοινωνικά οικογένειες .

Καμία διακοπή υδροδότησης σε λαϊκό σπίτι.

Κανένας μόνος του. Γιατί μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

Κοινοποίηση