Δημ. Γκολέμης: «Δεν μπορεί οι υπαίτιοι να παραμένουν στις θέσεις τους» (Βίντεο)

«Δεν μπορεί οι υπαίτιοι να παραμένουν στις θέσεις τους» αναφέρει σε όλους τους τόνους, ο Δημήτρης Γκολέμης, δικηγόρος της οικογενείας του 11χρονου Βασίλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο, όταν στις 5 Δεκεμβρίου εξερράγη ο λέβητας με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο μικρός μαθητής, στο 9ο Δημοτικό σχολείο Σερρών. «Εμείς ξεκαθαρίσαμε εξ αρχής ότι πέρα από τις προφανείς ευθύνες που υπάρχουν στον ανάδοχο ενός προβληματικού δημόσιου έργου που διεξαγόταν στο 9ο δημοτικό σχολείο, υπάρχουν και προφανείς ευθύνες παραγόντων της εκπαίδευσης και παραγόντων του δήμου Σερρών. Υπάρχουν προφανείς ευθύνες παραγόντων της εκπαίδευσης, διότι επέτρεψαν σε ώρες που λειτουργούσε το σχολείο να γίνεται δοκιμαστική λειτουργία ενός τεχνικού έργου για το οποίο δεν είχαν καμία πιστοποίηση ότι είναι ασφαλές και λειτουργίας ασφαλώς, σε ώρες δηλαδή που υπήρχαν παιδιά στο σχολείο κι αυτό δεν γινόταν τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες και επίσης, επέτρεψαν να προαυλίζονται παιδιά, να χρησιμοποιείται ως προαύλιος χώρος, ένα χώρος μπροστά από το λεβητοστάσιο και μάλιστα αυτό με τη σφραγίδα των παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι είχαν επικυρώσει έναν κανονισμό του σχολείου, ο οποίος προέβλεπε ως χώρο προαυλισμού, την αυλή μπροστά από το λεβητοστάσιο. Για εμάς μιλάμε για εγκληματική αμέλεια των παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας και επομένως δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά για τις βαρύτατες ευθύνες, οι οποίες συνιστούν σοβαρότατη παράβαση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και υποχρεώσεων και οι οποίες επισύρουν βαρύτατες πειθαρχικές ποινές» τονίζει ο κ. Γκολέμης.

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο δήμαρχος Σερρών έχει φτάσει στα χέρια του κ. Χρυσάφη, τέσσερις μήνες μετά το δυστύχημα, με τον δήμαρχο Σερρών να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα εξαντλήσει το χρονικό διάστημα που δίνεται από τον νόμο και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα.

Ο κ. Γκολέμης, μιλώντας στο Δίκτυο Τηλεόραση και στην εκπομπή «2 ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ» τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν νομίζω ότι κανένας πέραν από το δικαιολογημένο αίτημα της οικογένειας, οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν και πειθαρχικά, δεν μπορούν να παραμένουν στις θέσεις τους αυτοί οι άνθρωποι που οδήγησαν στον θάνατο ένα παιδί. Νομίζω ότι είναι και αίτημα της κοινωνίας να ελεγχθούν πειθαρχικά οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και αυτοί που πρέπει να πάνε στα σπίτια τους. Είναι αίτημα της κοινωνίας».

Ο δικηγόρος της οικογένειας επισήμανε ότι και η ΕΔΕ που διέταξε το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί, «έχουν περάσει τέσσερις μήνες, η προθεσμία έχει παρέλθει προ πολλού. Δεν γνωρίζω σε ποιο στάδιο βρίσκεται».

Σε ότι αφορά, το ποινικό κομμάτι, ο κ. Γκολέμης αναφέρει ότι η υπόθεση βρίσκεται στη φάση της προανάκρισης «σχεδόν έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της ποινικής δικογραφίας και πιστεύω τις επόμενες ημέρες, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περεταίρω» σημειώνει ο δικηγόρος.

Δείτε εδώ τα όσα δήλωσε στο Δίκτυο Τηλεόραση ο κ. Δημήτρης Γκολέμης

 

Κοινοποίηση