Επίσκεψη Λ. Αβραμάκη στο Kέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης Σιδηροκάστρου της ΔΕΣΦΑ


Ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, βρέθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΣΦΑ στο Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης Σιδηροκάστρου, το 2ο σημαντικότερο σταθμού μετά τη Ρεβυθούσα, στην Ελλάδα, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Κέντρου, Νίκο Τσοχατζίδη, τον Αναπληρωτή προϊστάμενο – Τομεάρχη Βαγγέλη Βαρσάμη, τον Τομεάρχη Δημήτρη Αγριανίδη και στελέχη του σταθμού.

Tο Κέντρο ιδρύθηκε το 1996 και λειτουργεί με υψηλής πιστότητας αυτοματοποιημένα συστήματα με υπέρηχους, υψηλής τεχνολογίας και ISO 17089- 1:2010. Οι υψηλές προδιαγραφές των συστημάτων εργασίας διασφαλίζονται από τα προγράμματα διαχείρισης gee call WFM & sphere.

Συνολικά στο Κέντρο απασχολούνται 18 άτομα ως τεχνικό προσωπικό κι ένας μηχανικός της GASPROM. Η λειτουργία του συνοψίζεται στη διαχείριση 1466 χλμ. αγωγού για μεταφορά αερίου υψηλής πίεσης. Μετά την τελευταία αναβάθμιση το 2019 έγινε σταθμός αντίστροφης ροής από και προς Βουλγαρία με συνολική εκατέρωθεν ροή 16 εκατομμυρίων κυβικών αερίου (flow direction).

Ο βουλευτής ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου, για την πορεία της ΔΕΣΦΑ Α.Ε., τις εξελίξεις στην ελληνική ενεργειακή πολιτική, καθώς και το μέλλον της χώρας στην διεθνή ενεργειακή “σκακιέρα”.

Κοινοποίηση