ΚΚΕ: Επισκέψεις σε περιοχές των Σερρών από τους υποψήφιους Βουλευτές


Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Έλενα Τούσκα και στελέχη του κόμματος βρέθηκαν χθες στο Σιδηρόκαστρο, στο πλαίσιο περιοδείας εν όψη των επερχόμενων εκλογών, στις Υπηρεσίες του Δήμου, στο Παράρτημα ΕΦΚΑ, Πολεοδομία, Αστυνομία και στην αγορά της πόλης.

Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του κλάδου τους και για την αναγκαιότητα συμπόρευση με το ΚΚΕ. Εμφανής ήταν ο προβληματισμός του κόσμου για την εξέλιξη της ακρίβειας, το χτύπημα στον πρωτογενή αγροτικό τομέα και στους κτηνοτρόφους, την απαξίωση και ερημοποίηση της επαρχίας.

Επίσκεψη στη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών παράρτημα Κερκίνης

Επίσκεψη στη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, το Παράρτημα Κερκίνης επισκέφθηκε, (χθες 6/4/2023), αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλή την υπ. Βουλευτή Σαραντίδου Φιλιώ.

Έγινε ενημέρωση από το Γενικό Συντονιστή για τις αρμοδιότητες αλλά και τους ειδικότερους σκοπούς της Μονάδας, όπως και τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί διαχρονικά που όχι μόνο δε λύνονται αλλά οδηγούν σε ακόμη πιο μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση τις περιοχές της ΠΕ Σερρών στις οποίες βρίσκονται τα προστατευόμενα οικοσυστήματα.

Ακολούθησε συζήτηση με τους εργαζομένους της μονάδας του Φορέα που προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες για δεκαετίες, διεκπεραιώνοντας μεγάλο όγκο σύνθετης δουλειάς. Ειδικά μετά και την ένταξή του στον ΟΦΥΠΕΚΑ, (Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ), έχουν περιέλθει στις αρμοδιότητες του Παραρτήματος και νέες περιοχές του νομού, όπως του Όρους Λαϊλιά, του Μενοικίου, του Δέλτα Στρυμόνα.

«Όλα το ζητήματα που τέθηκαν από το προσωπικό θα μπορούσαν να λυθούν μέσα από την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και τη μεταφορά τους στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες περιβάλλοντος» επεσήμανε η Φιλιώ Σαραντάκου, παράλληλα με την προστασία όλων των περιοχών natura και πρόσθεσε: «Υπάρχει διέξοδος, ώστε οι ανθρώπινες παρεμβάσεις στο περιβάλλον να στοχεύουν στην πραγματική ικανοποίηση των αναγκών του σερρραϊκού λαού, μέσα από ένα κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό όπου οι χρήσεις γης και η προστασία του περιβάλλοντος θα έχουν γνώμονα τη λαϊκή ευημερία. Το ΚΚΕ ανοίγει το δρόμο για αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική με τις παρεμβάσεις του στην βουλή, στο κίνημα, βρίσκεται σταθερά σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην αντιπεριβαλλοντική πολιτική που ακολουθούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ.
Να γιατί στις εκλογές του Μαΐου πρέπει να βγει δυνατός ο λαός ,με πολύ δυνατός ΚΚΕ και στις Σέρρες, για να δώσει από καλύτερη θέση τη μάχη για τα δικαιώματα, τις ανάγκες του λαού και την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος».

Κοινοποίηση