Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών: «Αυξήσεις κοροϊδία στα αναπηρικά επιδόματα»


Για αυξήσεις κοροϊδία στα αναπηρικά επιδόματα κάνει λόγο ο Σύλλογος Αναπήρων νομού Σερρών σε ανακοίνωσή του.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι οι αυξήσεις 8% στα αναπηρικά επιδόματα (και μόνο σε αυτά του ΟΠΕΚΑ, όχι στου ΕΦΚΑ!) δεν ισοσκελίζουν την άνοδο του κόστους διαβίωσης που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια για τους ΑμεΑ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Οι αυξήσεις 8% στα αναπηρικά επιδόματα (και μόνο σε αυτά του ΟΠΕΚΑ, όχι στου ΕΦΚΑ!) επ’ ουδενί δεν ισοσκελίζουν την άνοδο του κόστους διαβίωσης που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια για τους ΑμεΑ. Ιδιαίτερα τονίζουμε ότι για όλους εμάς υφίστανται δαπάνες ανελαστικές, που είναι αδύνατο να αποφύγουμε αν θέλουμε να ζήσουμε με στοιχειώδης όρους.
Την ίδια στιγμή τέτοιου είδους αυξήσεις αποτυπώνουν το πόσο εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η πολιτική της κυβέρνησης από το ζητούμενο της εποχής, την εναρμόνιση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ με τις σύγχρονες ανάγκες τους και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Πρόκειται για γεγονός που εκφράζεται και στην επικοινωνιακή διαχείριση των αυξήσεων από τον Πρωθυπουργό. Με περισσό θράσος ο κύριος Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ως «προστάτης» των «ευάλωτων». Ξέχασε όμως ότι οι ΑμεΑ έγιναν περισσότερο ευάλωτοι και σε αυτά τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης του, επειδή και ο ίδιος ακολούθησε πολιτικές που ιεραρχούν την αναπαραγωγή του κέρδους, την προστασία των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών.
Η σημερινή κυβέρνηση επιτάχυνε την απαξίωση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση βασικών για τους ΑμεΑ υποδομών αλλά και των δημόσιων δομών και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής φροντίδας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού κτλ. Ως αποτέλεσμα το δίχτυ κρατικής προστασίας για τους ΑμεΑ απέναντι στις κερδοσκοπικές ορέξεις των ιδιωτών μεγαλοκαρχαριών σε όλα αυτά τα πεδία σχεδόν διαλύθηκε! Οι ΑμεΑ έμειναν μόνοι τους με τα «θηρία» και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, έκρηξης του πληθωρισμού κ.α.
Μία πτυχή αυτής της εξέλιξης είναι και η επιβάρυνση τελικά των ΑμεΑ από τις συνέπειες του “claw back” στην αγορά των ειδών αναπηρίας -πρόκειται για εξοπλισμούς και υπηρεσίες απαραίτητους/ες στην καθημερινότητα μας.
Σήμερα ο Πρωθυπουργός έρχεται να εκμεταλλευτεί αυτή την άθλια πραγματικότητα που και η κυβέρνηση του συνδιαμόρφωσε για την «αγορά» ψήφων! Πιστός στις «παραδόσεις» του τόπου αντιμετωπίζει τους ΑμεΑ ως φόντο που υποβοηθά στην προβολή του στο ευρύ κοινό ως φιλάνθρωπο και κοινωνικά ευαίσθητο! Τελικά τα παχιά λόγια περί συμπερίληψης και ο «Μαυρογιαλουρισμός» αποδεικνύονται κομμάτια του ίδιου «παραμυθιού».
Εμείς όμως οι ΑμεΑ και χορτάσαμε και δεν έχουμε άλλη υπομονή για «παραμύθια»! Αυτή η πρόκληση του Πρωθυπουργού θα απαντηθεί με τους αγώνες μας για ζωή με αξιοπρέπεια. Ανυποχώρητα επιμένουμε στη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος μας στην πολύ δύσκολη συγκυρία που διανύουμε!».

Κοινοποίηση