Η βουλευτής Χ. Κεφαλίδου μιλάει για το διακύβευμα των εκλογών & για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Δράμας

«Το ΠΑΣΟΚ λέει από την πρώτη Κυριακή συνεργασίες» τόνισε η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου, μιλώντας στο Infonews24. Η κ. Κεφαλίδου στη δήλωσή της ανέφερε ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ “κόβουν” κάθε επικοινωνία για να βρεθούν κοινοί τόποι μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας τα εξής: «Η Νέα Δημοκρατία μιλά για αυτοδυναμία και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για προοδευτική διακυβέρνηση μόνο στην περίπτωση που θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, ουσιαστικά είναι αυτοί που κόβουν, την οποιαδήποτε επικοινωνία και την οποιαδήποτε προσπάθεια να βρεθούν κοινοί τόπο».
 
«Ως ΠΑΣΟΚ διεκδικούμε να έχουμε ρόλο ρυθμιστικό με ένα ικανό ποσοστό, το εκτιμούμε γύρω στο 12% που θα μπορέσει να μας δώσει την ανάσα να έχουμε στην τρίτη διερευνητική εντολή, τη δυνατότητα να βάλουμε και το προγραμματικό πλαίσιο, αλλά να βάλουμε και τις θέσεις τις πολιτικές, με τις οποίες μπορούμε να συνεργαστούμε με τα υπόλοιπα κόμματα» είπε η κ. Κεφαλίδου.
 
Η βουλευτής Δράμας ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έθεσε την αντζέντα της συζήτησης με συγκεκριμένα ζητήματα, όπως τι Κράτος θέλουμε, τι Κράτος αξίζει για τα νέα παιδιά. «Θέλουμε ένα κράτος δίκαιο, ασφαλές, ένα κράτος που θα μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες, ένα κράτος που θα δίνει δυνατότητα στα νέα παιδιά να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια».
 
Μέσω του Infonews24, η κ. Κεφαλίδου αναφέρεται και στις ελλείψεις που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Συγκεκριμένα, είναι υποστελεχωμένο τμήμα της ΜΕΘ λειτουργεί με μόλις δύο ιατρούς, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά. Η βουλευτής έχει ενημερώσει εδώ και τέσσερα χρόνια τόσο τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη όσο και τον πρώην Υπουργό Βασίλη Κικίλια για την τραγική κατάσταση του Γ.Ν. Δράμας, χωρίς όμως να έχει δοθεί η δέουσα προσοχή και, μέχρι σήμερα, καμία ουσιαστική λύση των χρονιζόντων προβλημάτων. «Στο νοσοκομείο Δράμας δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι, δεν υπάρχουν παθολόγοι, δεν έχουμε ειδικότητες κομβικές όπως πνευμονολόγοι. Νομίζω με πολύ σοβαρότητα να δούμε το Εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο πονάει» τονίζει η Χαρά Κεφαλίδου.

Κοινοποίηση