Η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Την πλέον κατανυκτική και πανηγυρική Ακολουθία των Εγκωμίων και του Επιταφίου Θρήνου του Κυρίου το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου έψαλλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Από πολύ νωρίς συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να συμπροσευχηθεί και να συμμετέχει στην ιδιαίτερη ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο Σεβασμιώτατος με τους Διακόνους του έψαλλαν τα Εγκώμια ενώπιον του στολισμένου κουβουκλίου του Επιταφίου Θρήνου και μετά την Δοξολογία προεξήρχε της Λιτάνευσης του Επιταφίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Στην πλατεία του Σιδηροκάστρου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση όλων των Επιταφίων της πόλης και των ευσεβών Χριστιανών, του Αγίου Γεωργίου, της Ευαγγελιστρίας, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νεκταρίου, η καθιερωμένη δέηση και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου.

Τέλος, η φιλαρμονική του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του Σάββα Κωφίδη, παιάνισε τα Εγκώμια και επέστρεψε η πομπή στον Ιερό Ναό για την ολοκλήρωση της Ακολουθίας.

Πηγή: Romfea.gr

Κοινοποίηση