Πανηγυρίζει την Κυριακή ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Νιγρίτας- Άλογα θα συνοδεύσουν τη λιτάνευση


Την 23η Απριλίου η ορθόδοξος Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Συνεπώς η πόλη της Νιγρίτας τιμά τον πολιούχο.

Το Σάββατο 22 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. θα ξεκινήσει ο Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια θα λάβει χώρα η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου!

Την λιτάνευση θα συνοδεύσουν τα άλογα με τους ιππείς τους από τον ιππικό όμιλο Νιγρίτας, οι κυρίες του συλλόγου γυναικών Νιγρίτας, καθώς και τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του δήμου Βισαλτίας με τις παραδοσιακές τους στολές.

«Θα θυμηθούμε τα παλιά… Τότε που συνόδευαν την λιτάνευση οι στρατιώτες από τα στρατόπεδα της Νιγρίτας και ακολουθούσαν όλοι οι χριστιανοί κρατώντας αναμμένες λαμπάδες.
Η λιτάνευση θα κατευθυνθεί στο εορτάζων Παρεκκλήσιο του Αγίου Θωμά στην παλαίστρα όπου θα τελέσουμε την Αρτοκλασία.
Το ιερό λείψανο και την εικόνα του Αγίου μας θα τα επιστρέψουμε λιτανευτικά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα πάμε στην παλαίστρα για να ξεκινήσουμε το πανηγύρι του Αγίου Θωμά.
Ας μην λείψει κανείς από τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την λαμπρή λιτανεία αλλά και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 23 Απριλίου προς τιμήν του Αγίου μας!
Γιορτάζει ο προστάτης μας!
Το ελάχιστο που μπορούμε να του προσφέρουμε είναι η παρουσία μας στη γιορτή του!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Κοινοποίηση