«Αγκάθι» η ουρολογική κλινική του Νοσοκομείου Σερρών που έχει κλείσει- Άγονες οι προκηρύξεις για την κάλυψη θέσης (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Σοβαρό εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα με την αναστολή λειτουργίας της Ουρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών.

Η κλινική είναι κλειστή εδώ και μήνες, καθώς δεν υπάρχει ουρολόγος γιατρός με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Νίκο Φαρμάκη να επισημαίνει πως όσες προκηρύξεις έχουν γίνει, έχουν βγει άγονες και πως είναι λογικό να είναι άγονες, καθώς κανείς δεν θέλει να επωμισθεί όλο το βάρος της εργασίας ενός μόνο γιατρού για όλα τα περιστατικά του νοσοκομείου.

Ο κ. Φαρμάκης υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνει μία γενναία προκήρυξη γιατρών και συγκεκριμένα για 3 ουρολόγους, ώστε να στελεχωθεί η κλινική.

«Όσο ζητάς μόνο έναν κανένας δεν θα έρθει. Οι πολίτες που χρειάζονται ουρολόγο, η πρώτη εξέταση γίνεται από χειρουργούς και γενικούς γιατρούς κι αν χρειαστεί κάτι, τους λέμε να πάνε είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Καβάλα, όπου λειτουργεί» υπογράμμισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, με τον ίδιο να εκφράζει τους προβληματισμούς του για τα επόμενα σχέδια του Υπουργείου Υγείας και για το νέο χάρτη υγείας: «Δεν ξέρω αν οι σκέψεις του Υπουργείου είναι να κλείσουν κάποιες κλινικές από κάποια νοσοκομεία και να μεταφερθούν όλοι οι γιατροί. Εμείς, η Δράμα και η Καβάλα δημιουργούμε μια πλήρη κλινική».

Χαρακτηριστικό είναι πως- όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Φαρμάκης- κατά τη διάρκεια της θητείας του, το 42% των θέσεων έχουν βγει άγονες, δηλαδή προκηρύχθηκαν θέσεις για 100 γιατρούς και παρουσιάστηκαν τελικά μόνο οι 58.

Η θητεία του κ. Νίκου Φαρμάκη έχει λήξει και έχει παρατεθεί μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, με τον ίδιο πάντως να δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανανέωση της θητείας του.

Κοινοποίηση