«Διάβαση Πεζών» και Θ. Χαραλαμπίδου: «Παιχνίδια με την περιουσία των Σερραίων»


Στο «στόχαστρο» της δημοτικής παράταξης «Διάβαση Πεζών» και της ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου Σερρών Θένιας Χαραλαμπίδου, μπαίνουν τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, σχετικά με τη διαχείριση των ελεύθερων δημόσιων χώρων, με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση του ΤΕΘΑ, να παραχωρήσει μέρος του Στρατοπέδου Παπαλουκά, στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Όταν διαχρονικά εκπρόσωποι Φορέων του Νομού και εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών συναλλάσσονται «εν κρυπτώ» με εκπροσώπους του Υ.ΕΘ.Α. κ.λ.π. παζαρεύοντας ποσοστά κυριότητας των ελεύθερων δημόσιων χώρων (στρατόπεδο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ, ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΛΕΥΚΩΝΑ).

Όταν εκπρόσωποι Φορέων του Νομού και εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών επιχειρηματολογούν για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, σαν εκπρόσωποι των Υπουργείων συνηγορώντας υπέρ της κυριότητας τους.

Όταν εκπρόσωποι Φορέων του Νομού και εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών απεμπολούν το δικαίωμα κυριότητας του Δήμου Σερρών στα ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.

Τότε μην καμώνονται τους ανήξερους και έκπληκτους, όταν ο καθένας που θέλει να εξυπηρετήσει δικά του αποκλειστικά συμφέροντα και λιγουρεύεται τους χώρους των στρατοπέδων, συναλλάσσεται ερήμην των Δήμων και σε βάρος των συμφερόντων τους.

Δεν αντέδρασαν οι Δημαρχαίοι τότε, όταν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Εκκλησίας καταπάτησαν εκτάσεις μέσα στο ΕΜΜ. ΠΑΠΑ, στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (από το οποίο η αποζημίωση των 450.000 ευρώ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ της απαλλοτρίωσης του Κτηνιατρείου δεν τους ήταν αρκετή και απαίτησαν και αποζημιώθηκαν με 750.000 ευρώ ).
Στην πραγματικότητα δεν θα μιλήσουν ούτε τώρα.

Αποδέχθηκαν δίνοντας και συγχαρητήρια την «έξωση» των Σερραίων Δημοτών από τη χρήση των χώρων του Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη, δεν προκήρυξαν Διεθνή Διαγωνισμό για την σχεδίαση του Κεντρικού Πάρκου και δεν παρέδωσαν σε κοινή χρήση την έκταση που καταλαμβάνει το Δημοτικό Γήπεδο (και ούτε σκέφτονται να το κάνουν) , με ταυτόχρονο χαρακτηρισμό άλλου γηπέδου εκ των υπαρχόντων στο Δήμο ως «κεντρικού» και την εκτέλεση των αναγκαίων έργων, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης αγώνων ποδοσφαίρου (Εθνικών Ομάδων και όλων των κατηγοριών).

Αφήνουν στη μοίρα της «να χορταριάζει» την έκταση του στρατοπέδου Εμμανουήλ Παπά χωρίς κανένα σχέδιο, μισοφαντασιώνονται την Κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας και εγκατέλειψαν τελείως την Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, για την Κοιλάδα του Αγίου Γεωργίου ούτε λόγος…
Αυτές είναι δυστυχώς οι Δημοτικές Αρχές που πέρασαν από το Δήμο Σερρών τα τελευταία χρόνια, τέτοια είναι και η σημερινή Δημοτική Αρχή του κ. Χρυσάφη, χωρίς όραμα για την πόλη, χωρίς διεκδίκηση, χωρίς έργο».

Κοινοποίηση