Λ. Αβραμάκης: «Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα απαλλαγεί από ένα πρωθυπουργό που τέσσερα χρόνια δεν γνώριζε τίποτα»


Δήλωση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, σχετικά με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών:
«Με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών ο απερχόμενος πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι δεν έχει καμία αντίληψη ούτε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, ούτε για την πραγματική κατάσταση στην οποία οι πολιτικές του οδήγησαν την ελληνική κοινωνία.
Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να παρουσιάσει την θητεία του ως πετυχημένη, με αοριστίες και έχοντας επί της ουσίας αποτύχει σε κάθε κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί, ζητά εκ νέου την υποστήριξη του ελληνικού λαού για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο.

Με τα νοσοκομεία να είναι υπό κατάρρευση στην Περιφέρεια, υποστελεχωμένα ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, χωρίς γιατρούς και χωρίς νοσηλευτές επιμένει να προωθεί τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους.
Με τα σχολεία να μην συντηρούνται σωστά, με τεράστια ακόμα οργανικά κενά και διαρκή διαφήμιση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Με την ενέργεια να έχει μετατραπεί σε χρυσοτόκο όρνιθα για λίγους και σε παράγοντα φτωχοποίησης για τους πολλούς.
Με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης ακόμα και στα νερά ώστε ακόμα ένα αναγκαίο για τη ζωή αγαθό να γίνει αντικείμενο πλουτισμού για λίγους.
Με την αποστρατικοποίηση των νησιών προκειμένου να η Ελλάδα να κάνει «θελήματα» τρίτων.
Με τις άγνωστες προσωπικές του συμφωνίες με τον Ερντογάν και τη ΙΧ διπλωματία που εφαρμόζει.
Με την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση και του ασφαλιστικού συστήματος.

Με το νέο πτωχευτικό που οδηγεί στην απώλεια της μοναδικής κατοικίας ακόμα και για μικροχρέη.
Με την ακρίβεια Μητσοτάκη, τη δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και τα ανεμπόδιστα κύματα διαρκών ανατιμήσεων.
Με την παραχώρηση ακόμα και περιοχών Natura σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των ΑΠΕ.
Με το δικαίωμα στη στέγη να αμφισβητείται όλο και πιο έντονα λόγω της ακρίβειας και της ανόδου του κόστους στέγασης, της πολιτικής των τραπεζών και της συγκέντρωσης όλο και περισσότερων ακινήτων σε Funds και τυχοδιώκτες τύπου Πάτση.

Με τον έλεγχο με δημόσιο χρήμα των ΜΜΕ και τις διώξεις και την οικονομική ασφυξία σε όσους ασκούν κριτική στο κυβερνητικό έλεγχο.
Με τη παροχή ασυλίας σε μια σειρά προσώπων προκειμένου να μην ελέγχονται και να συνηγορούν στις κυβερνητικές πρακτικές.
Με παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη προκειμένου να υποστηρίζεται το κυβερνητικό αφήγημα.
Με αδιαφάνεια και απευθείας αναθέσεις σε γαλάζια golden boys που πλούτισαν με δημόσιο χρήμα.

Με τον εμπαιγμό των συνταξιούχων για τα αναδρομικά, την κατάργηση της 13 ης σύνταξης και τις αυξήσεις που δεν είναι για όλους.
Με την αξιοποίηση για προσωπικούς του λόγους της ΕΥΠ και την παράνομη παρακολούθηση πολιτικών του αντιπάλων, υπουργών και στελεχών του κόμματος του και δημοσιογράφων που ερευνούσαν τα σκάνδαλα του στενού επιτελείου του Μαξίμου.
Με την διαρκή χορήγηση κουπονιών και επιδομάτων, που βαφτίζονται pass και τα καλάθια συντήρησης της ακρίβειας.

Όσα ψέματα και αν πει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο κ. Μητσοτάκης και όσο και να τον στηρίξουν τα ακριβοπληρωμένα ΜΜΕ, ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παραδίδει τελικά τη χώρα σε χειρότερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε.
Είναι πλέον εμφανές παντού, ότι ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει να απαλλαγεί από έναν πρωθυπουργό που τέσσερα χρόνια τώρα αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε και με θράσος και ευκολία φορτώνει ευθύνες σε κάθε πολίτη, στους νέους, στους συνεργάτες του προκειμένου ο ίδιος να διασωθεί.
Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται ένα πρωθυπουργό που ομολογεί σε κάθε ευκαιρία ότι είναι ανεύθυνος. Ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου θα αναδείξει προοδευτική κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει την ευθύνη και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την Δικαιοσύνη Παντού».

Κοινοποίηση