Συνάντηση Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου-Ζήτησε τη διάλυση της Βουλής

(Φωτογραφία Πρώτο Θέμα)

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί του Σαββάτου, η συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την διάλυση της Βουλής για να προκηρυχθούν και επίσημα οι εκλογές στις 21 Μαϊού.

“Έχω τη χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών την 21 Μαΐου σε 4 εβδομάδες από τώρα Αυτό επιτάσσουν τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη θητεία της όπως εξαρχής είχα πει ότι θα γίνει. Οι πολίτες θα αξιολογήσουν και θα πάρουν αποφάσεις.

Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Εύχομαι να υπάρξει γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων, να μείνουμε μακριά από τοξικότητες που δεν ταιριάζουν στο κλίμα των εκλογών και δεν είναι εναρμονισμένες με τη συνολική διάθεση της κοινωνίας.

Να ευχηθώ προεκλογική περίοδος να είναι εφαλτήριο για μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών και απευθύνομαι ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Η συμμετοχή τους στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας. Καλύτερα να συμμετέχουν στις αποφάσείς που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή.

Το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα και από αύριο το πρωί επίσημα το ρολόι μετρά αντίστροφα”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ευχαριστώ κύριε πρωθυπουργέ. Εύχομαι να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας“, απάντησε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κοινοποίηση