Το φραγκόσυκο ή κακτόσυκο είναι φρούτο, καρπός της φραγκοσυκιάς ή κακτοσυκιάς, κακτοειδούς φυτού Κεντρο-Αμερικανικής προέλευσης, που φυτρώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Γιατί φραγκόσυκα;
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, έχουν υψηλή διατροφική αξία, κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα.
Ένα νέο προϊόν παρουσιάζουν πλέον οι επιχειρηματίες. Πρόκειται για το σιρόπι φραγκόσυκου. Είναι ένα προϊόν χωρίς ζάχαρη, με 50% φυτικές γλυκαντικές ουσίες, και το σημαντικότερο είναι ότι βοηθάει τον οργανισμό, με την υψηλή συγκέντρωση σε μαγγάνιο και σε μαγνήσιο.
Για να παραχθεί ( 1) ένα λίτρο σιροπιού, πρέπει να χρησιμοποιηθούν 80 με 90 φραγκόσυκα να καθαριστούν να βγει το κουκούτσι, και να σιγοβράσουν για αρκετές ώρες, σε χαμηλή φωτιά.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στον καφέ ή στο τσάι σας, να το βάλετε στα γλυκά σας χωρίς καμία ενοχή.