Σύσκεψη γυναικών στις Σέρρες από το ΚΚΕ


Σύσκεψη γυναικών στην πόλη των Σερρών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Απρίλη με θερμή ανταπόκριση από γυναίκες όλων των ηλικιών. Έγινε αναφορά στα πολλά και σύνθετα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι οικογένειες τους αποκαλύπτοντας τις αιτίες για την κατάσταση που βιώνουν. Ειπώθηκε ότι έχουν ευθύνες διαχρονικά όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, όλα τα κόμματα που στηρίζουν τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης που η μητρότητα, η παιδεία, η υγεία, οι ανάγκες των γυναικών και των παιδιών, αποτελούν εμπόρευμα. Λειτουργούν με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι τις ανάγκες του λαού.

Αναλύοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για το γυναικείο ζήτημα δόθηκε έμφαση στο ότι η απελευθέρωση της γυναίκας από την ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση, η πραγματική ισοτιμία της με τον άντρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα της μητρότητας, της υγείας και της παιδείας.

«Τονίστηκε προς τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, είναι ώρα να αντλήσουν θάρρος και δύναμη κάνοντας ισχυρό του ΚΚΕ. Είναι ώρα αντλήσουν δύναμη, να μην περιμένουν σωτήρες, αλλά συσπειρωμένες στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, μέσα από το λαϊκό κίνημα, στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.
Να δυναμώσουν τη φωνή τους στηρίζοντας με την ψήφο τους το ΚΚΕ παντού και στις Σέρρες, για να ανοίξει ο δρόμος του κοινού αγώνα ανδρών και γυναικών για τη ζωή που ονειρεύονται και τους αξίζει στον 21ο αιώνα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Κοινοποίηση