ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Κυβερνητικές μεθοδεύσεις «εν κρυπτώ» υφαρπαγής, πρώην στρατοπέδων και κτιρίων ΛΑΦ

Με παρέμβασή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών  επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την απόδοση όλων των πρώην στρατοπέδων και των ΛΑΦ του Ν. Σερρών στην κοινωνία των πολιτών. Η Νομαρχιακή επιτροπή καλεί τους φορείς του νομού, τις συλλογικότητες, όλους τους βουλευτές Σερρών και τα κόμματα να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Ένα μήνα πριν από τις εκλογές, με πρωτόγνωρες για το ελληνικό δημόσιο διαδικασίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ΤΕΘΑ) «παραχωρεί» δωρεάν στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης για 20 έτη, δύο κτίρια και οκτώ στρέμματα του πρώην στρατοπέδου «Παπαλουκά» στις Σέρρες, για δημιουργία… παιδικού σταθμού. Το εξοργιστικό και τραγελαφικό της «παραχώρησης» αυτής είναι τα παραπάνω ακίνητα και εκτάσεις ανήκουν κατά κυριότητα στο Δήμο Σερρών .

Ακόμη παραχωρεί δωρεάν, επίσης για 20 έτη το κτίριο της πρώην ΛΑΦ Σιδηροκάστρου, στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ζητά από το Δήμο Βισαλτίας, υψηλά μισθώματα τόσο για τη ΛΑΦ Νιγρίτας όσο και το στρατόπεδο «ΚΑΜΑΡΑ». Αμφότερες οι εγκαταστάσεις συντηρούνται εδώ και πολλά χρόνια, από τον τοπικό δήμο και αξιοποιούνται για κοινωνικές δράσεις

Είναι προφανές ότι οι σκανδαλώδεις αυτές «εν κρυπτώ» συμφωνίες και «παραχωρήσεις» αποτελούν καρπό της επίσκεψης του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιά στις Σέρρες στις 10 Φεβρουαρίου όπου και συναντήθηκε με τους δύο Μητροπολίτες παρουσία τοπικών βουλευτών της ΝΔ.( Αραμπατζη, Χατζηβασιλείου, Λεονταρίδη αλλά και στελεχών της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας) .

Η αδρανούσα για το θέμα, επί τρεισήμισι χρόνια Δημοτική Αρχή του κ. Χρυσάφη, την οποία άδειασε με τον πλέον κυνικό τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αισθάνεται «ριγμένη» και αφελώς θεωρεί ότι το ζήτημα είναι νομικό και θα λυθεί δικαστικά. Ακόμη και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος ακροβατώντας πολιτικά και λογικά αρνήθηκε να αναφερθεί στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των ντόπιων εκφραστών της, στη στάση της τοπικής εκκλησίας, μιλώντας γενικώς και αορίστως για κάποιους που επιβουλεύονται την περιουσία των Σερραίων πολιτών.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Δομουχτσίδη επί του παρόντος σιωπά. Σφοδρές όμως είναι και εκεί οι αντιδράσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Η απόφαση, για τις παραχωρήσεις αυτές είναι βαθύτατα πολιτική και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η «Δεξιά του Κυρίου» άθλια και αδίστακτη Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ρουσφετολογεί ξεδιάντροπα σε βάρος των δημοκρατικά εκλεγμένων τοπικών δημοτικών αρχών σε βάρος ανατέλλει των τοπικών συμφερόντων, προσδοκώντας εν προκειμένω την εκλογική στήριξη της τοπικής εκκλησίας.

Η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την απόδοση όλων των πρώην στρατοπέδων και των ΛΑΦ του Ν. Σερρών στην κοινωνία των πολιτών.

Απόδοσή τους εξ ολοκλήρου στις τοπικές κοινωνίες κατά κυριότητα και απαγόρευση κάθε επιπλέον οικοδομικής δραστηριότητας πέρα από την αναγκαία αναπαλαίωση-συντήρηση υπαρχόντων διατηρητέων κτισμάτων. Δημιουργία πάρκων υψηλής βλάστησης υπερτοπικού χαρακτήρα. Ήπιες χρήσεις για αναψυχή και πολιτισμό στα υπάρχοντα

Καλούμε τους φορείς του νομού μας, τις συλλογικότητες, όλους τους βουλευτές Σερρών και τα κόμματα να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των ντόπιων εκπροσώπων της (Βουλευτές και ΝΟΔΕ Ν.Δ). Τους καλούμε να συνδράμουν , στην δίκαιη διεκδίκηση της πλήρους απόδοσης των πρώην στρατοπέδων και Λ.Α.Φ., στους τοπικούς δήμους και στους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αγωνιστικά παρόντες για την διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Κοινοποίηση