O Λ. Αβραμάκης στον ΕΦΚΑ Σερρών: «Fake News η βελτίωση του ΕΦΚΑ»


Ο υποψήφιος Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, επισκέφτηκε τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στις Σέρρες και συνομίλησε με ασφαλισμένους, συνταξιούχους και τους υπαλλήλους.

Από το πολιτικό του γραφείο εστάλη σχετική ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
«Κοινή διαπίστωση είναι ότι τέσσερα χρόνια τώρα τα προβλήματα του ΕΦΚΑ παραμένουν ανεπίλυτα καθώς οι υπηρεσίες των Σερρών παραμένουν υποστελεχωμένες ενώ και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός δεν έχει ανανεωθεί προκαλώντας πρόσθετα προβλήματα. Ο Υπουργός Εργασίας αρέσκεται να υπερηφανεύεται για το έργο του στον ΕΦΚΑ η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει. Στην «ψηφιακή Ελλάδα» του ΕΦΚΑ Σερρών δεν έχουν όλοι οι υπολογιστές πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι υπάλληλοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το σύνολο των πολιτών και όμως καμία ενέργεια δεν έχει αναληφθεί για να στελεχωθεί επαρκώς ο ΕΦΚΑ Σερρών. Το αποτέλεσμα είναι οι λιγοστοί υπάλληλοι να μην προλαβαίνουν, να δέχονται διαρκώς διαμαρτυρίες και να εξαντλούνται προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν κάθε πολίτη.
Αντίστοιχα οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι αγανακτούν προσπαθώντας να εξυπηρετηθούν ή περιμένοντας να εκδοθεί η σύνταξή τους. Η ύπαρξη μάλιστα σωρείας λαθών με την «καινοτομία» των συντάξεων «στο περίπου» έχει πολλαπλασιάσει το φόρτο εργασίας των υπαλλήλων λόγω των όλο και περισσότερων ενστάσεων που κατατίθενται. Οι δε επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ εκκαθαρίζονται με πρωτοφανή καθυστέρηση στερώντας σε αυτές τις συνθήκες ακρίβειας πολύτιμους πόρους για την κάλυψη ακόμα και βασικών αναγκών από τους συνταξιούχους».

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, ο Υποψήφιος Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:
«Μια επίσκεψη στον ΕΦΚΑ αποκαλύπτει μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που παρουσιάζει ο αρμόδιος Υπουργός και δημοφιλείς πρωινές εκπομπές. Είναι σαφές ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ελάχιστα έγιναν για να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών σε μια από τις πλέον κρίσιμες δομές του κοινωνικού κράτους. Δυστυχώς προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν η ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ και όχι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και πολίτες. Η κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ Σερρών είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η απερχόμενη κυβέρνηση θριάμβευσε μεν στην επικοινωνία ψευδών ειδήσεων, κατέρρευσε όμως με πάταγο στην πραγματικότητα. Είναι χρέος μας, ως η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση να επιλύσουμε τάχιστα τα προβλήματα, να καλύψουμε με νέες προσλήψεις τις ανάγκες σε προσωπικό, να διασφαλίσουμε το δημόσιο και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και βέβαια να φροντίσουμε ώστε όλοι οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν συντάξεις που να τους επιτρέπουν να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι στη φτώχεια και την ανέχεια που ισχύει για χιλιάδες συνταξιούχους σήμερα. Οι πλασματικές αυξήσεις των συντάξεων και τα επιδόματα δεν εξασφαλίζουν τα αναγκαία ια τους απόμαχους της εργασίας. Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμευόμαστε για πραγματικές αυξήσεις, αυτόματη τιμαριθμική προσαρμογή και επίλυση των αδικιών που προκαλεί η προσωπική διαφορά. Τέλος έχουμε δεσμευτεί, ότι όλοι οι συνταξιούχοι και όχι μόνο όσοι είχαν προσφύγει θα πάρουν τα αναδρομικά που δικαιούνται σε τρεις δόσεις».

Κοινοποίηση