Συνταξιούχοι ΙΚΑ Σερρών για Πρωτομαγιά: «Είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ότι μας έχει αφαιρεθεί»


Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η του Μάη, στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας, απηύθυνε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, το Σωματείο αναφέρει τα εξής:
«Τα εκατομμύρια των νεκρών της τάξης μας, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που έδωσαν ακόμα και την ζωή τους, για να «γυρίσει ο ήλιος», να ξημερώσουν καλύτερες μέρες γι’ αυτούς που παράγουν τον πλούτο αυτού του κόσμου χωρίς να τον απολαμβάνουν, μας καλούν όλους και όλες την 1η Μάη και ώρα 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, σε μια μαζική – μαχητική συγκέντρωση.
Τιμή σε αυτούς που θυσιάστηκαν, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή.
Δίνουμε συνέχεια στους πολύμηνους αγώνες μας.
Κομμάτι και εμείς του εργατικού κινήματος της Χώρας μας, που με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη με μαζικότητα και αποφασιστικότητα φωνάζει «Δεν θυσιάζουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους».
Ενώνουμε και πάλι την φωνή μας με τους εργαζομένους στη Γαλλία, στη Βρετανία, την Γερμανία, την Πορτογαλία και σε δεκάδες άλλες Χώρες που εναντιώνονται με σκληρούς μαζικούς αγώνες, στην εκμετάλλευση και την αδικία.
Η πείρα των 10ετίων της ζωής και της δράσης, μας διδάσκει ότι ο καπιταλισμός τίποτα δεν παραχωρεί από μόνος του. Αυτό επιβεβαιώνει η πολιτική των αστικών κομμάτων σε βάρος των συνταξιούχων τις τελευταίες και μόνο δεκαετίες και οι αγώνες που δώσαμε για να περισώσουμε κατακτήσεις και να αποσπάσουμε νέα δικαιώματα.
Ο καπιταλισμός καλύτερος δεν γίνεται, ανατρέπεται. Αυτό επίσης επιβάλει το εφιαλτικό μέλλον που μας υπόσχονται αυτοί που φιλοδοξούν να γίνουν κυβέρνηση, για να διαχειριστούν τον καπιταλισμό στη Χώρα μας, με νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, νέες περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποίηση υγείας – πρόνοιας κλπ.
Δεν θα τους το επιτρέψουμε, είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ότι μας έχει αφαιρεθεί και ότι μας πήραν με το «έτσι θέλω», από τον πλούτο που έχουμε παράξει, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Κοινοποίηση