Ανάπτυξη δεξιοτήτων ανέργων επιστημόνων στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Σερρών


Ξεκίνησε η υλοποίηση της πράξης «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων ανέργων επιστημόνων στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Σερρών» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών. Είχαν προηγηθεί 2 κύκλοι Πρόσκλησης σε άνεργους επιστήμονες, κατοίκους του Δήμου Σερρών να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2022 και το Φεβρουάριο του 2023.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων ακολούθησε η διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων από τη σχετική Επιτροπή της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, η οποία κατέληξε σε επιλογή συνολικά ωφελουμένων. Οι άνεργοι επιστήμονες είναι κυρίως δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι και άλλοι.

Μετά την οριστικοποίηση της λίστας των επιλεγμένων ωφελουμένων, πραγματοποιήθηκαν ατομικές συνεδρίες της Συμβουλευτικής Υποστήριξης στις 30/3/2023 και 31/3/2023 καθώς και η διάγνωση των εκπαιδευτικών τους αναγκών, και στη συνέχεια οι 19 ωφελούμενοι ξεκίνησαν στις 5/4/2023 την κατάρτισή τους στα πλαίσια του προγράμματος 100 ωρών με τίτλο «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων». Ημερομηνία ολοκλήρωσης : 8 Μαΐου.

Η πράξη με τίτλο «Ανάπτυξη δεξιοτήτων (στοχευμένες δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής) ανέργων επιστημόνων στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Σερρών», εντάσσεται στον ‘Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ08 «Προώθηση της βιώσιμης απασχόλησης υψηλής ποιότητας και υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων» του Ε.Π. “Κεντρική Μακεδονία” 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Στόχος της πράξης η καταπολέμηση της ανεργίας και η προώθηση στην απασχόληση, μέσω της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε ανέργους επιστήμονες, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους με παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην κοινωνική τους ενσωμάτωση, στη μείωση της ανεργίας και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας, καθώς και στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της κοινωνικής τους θέσης , μέσω της υλοποίησης δράσεων ενίσχυσης των προσόντων και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Κοινοποίηση