Αρ. Παπαφωτίου: «Η καταγγελία για παρενόχληση από καθηγητή μας βάζει σε σοβαρές σκέψεις- Ανάγκη να δημιουργηθούν δομές καταπολέμησης του φαινομένου»


Την ανάγκη να δημιουργηθούν δομές για την καταπολέμηση του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στις χώρους ευθύνης του Δήμου Σερρών, επισημαίνει η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» και υποψήφια Δήμαρχος Σερρών Αριάδνη Παπαφωτίου.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Η σημερινή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μαθητριών Γυμνασίου της πόλης των Σερρών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή τους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, μας βάζει όλους σε σοβαρές σκέψεις, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία της πρωτοβουλίας μας ως Παράταξη, να δημιουργηθούν ΔΟΜΕΣ καταπολέμησης του φαινομένου της ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ στους χώρους ευθύνης του ΔΗΜΟΥ Σερρών (εργασιακοί, αναψυχής και άθλησης, Σχολεία κλπ).
Η πρότασή μας κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2021. Έτοιμη και επεξεργασμένη.
Χρειάστηκαν δυο γραπτές οχλήσεις προς τον Δήμαρχο, για να ΨΗΦΙΣΤΕΙ τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ.
Το καταφέραμε, λέγοντας «κάλλιο αργά παρά ποτέ».
Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής, ΔΕΝ αναπτύχθηκε καμία σχετική δομή εχέμυθης υποδοχής και διαχείρισης καταγγελιών, διερεύνησης και πειθαρχικής διαχείρισης τέτοιων περιστατικών. Έμεινε στα χαρτιά όπως και πολλά άλλα πράγματα, λόγω αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής.
Η Παράταξή μας κι εγώ ως υποψήφια Δήμαρχος ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ.
Θα νοικοκυρέψουμε και θα θωρακίσουμε τον Δήμο μας. Οι συνδημότες μας, ΟΛΟΙ χωρίς εξαιρέσεις εύνοιας, θα μπορέσουν να ακουμπήσουν τις ελπίδες τους σε έναν Δήμο υγιή και ωφέλιμο γι’ αυτούς».

Κοινοποίηση