Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη Ροδόπολη


Περιοδεία στο Kέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Ροδόπολης και στα καταστήματα, πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 27/4 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Έλενα Τούσκα, υποψήφια βουλευτή με το ΚΚΕ στις Σέρρες.

Στο Κ.Υ. έγινε συζήτηση με εργαζόμενους για τα προβλήματα όπου για μία ακόμη φορά διαπιστώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο στελέχωσης.

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:
«Η λειτουργία του Κ.Υ. συνεχίζεται χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της περιοχής που είναι μεγάλες. Χρειάζεται άμεσα να στελεχωθεί με όλες της ειδικότητες σε γιατρούς, νοσηλευτές, σε βοηθητικό προσωπικό αλλά και σε απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Μετά από τόσα χρόνια πολιτικής υποοχρηματοδότησης δημόσιων δομών υγείας το κτίριο έμεινε ασυντήρητο και έχει σοβαρές φθορές που πρέπει να αποκατασταθούν.
Στην κουβέντα αναδείχθηκε ότι η σημερινή κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) βρίσκεται σε αυτό το χαμηλό επίπεδο λειτουργίας, κάτω από τις πραγματικά σύγχρονες ανάγκες του λαού, είναι αποτέλεσμα της συνειδητής πολιτικής των κυβερνήσεων που δεν βλέπουν την φροντίδα υγείας σαν κοινωνικό αγαθό αλλά σαν εμπόρευμα και κέρδος για τις ιδιωτικές δομές υγείας. Τέλος αναδείχθηκε ότι στις εκλογές πρέπει να ενισχυθεί η φωνή του ΚΚΕ και μέσα και έξω από τη βουλή, και να δυναμώσει η πάλη του λαού.
Η φωνή που θα βάζει πρώτα της ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.
Η ψήφος του ΚΚΕ είναι η δύναμή μας.
Συζητήσεις με ενδιαφέρον έγιναν και στην αγορά της πόλης και στα καταστήματα».

Κοινοποίηση