Σέρρες: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση «Μαθητών Επιχειρείν»


«Πλημμύρισε» με ζωντάνια, καινοτόμες ιδέες και ευφυΐα το Επιμελητήριο Σερρών στην εκδήλωση με την επωνυμία «ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο, με την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση Νομού Σερρών.

Ειδικά Σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού συμμετείχαν στην κορυφαία εκδήλωση, που έχει καταστεί θεσμός, και παρουσίασαν τις εικονικές τους επιχειρήσεις, κερδίζοντας το θαυμασμό και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τις άρτιες επιχειρηματικές τους προτάσεις και τόνισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, καθώς διασυνδέει την εκπαίδευση με το επιχειρείν.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ επέστρεψε δυναμικά. Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι πουθενά αλλού ανά την Ελλάδα δεν γίνεται τέτοιου είδους εκδήλωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Καραβασίλη και Δημήτρη Σωτηριάδη για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε, όλους τους εκπαιδευτικούς που ξέρουμε με πόση αγάπη και μεράκι καθοδηγούν και προετοιμάζουν τα παιδιά και φυσικά κυρίως τους μαθητές μας, που για ακόμη μία φορά συμμετείχαν με πάθος στο εγχείρημα και μας παρουσίασαν τις εικονικές τους επιχειρήσεις, δίνοντάς μας νέες καινοτόμες ιδέες. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η νέα γενιά μέσα από αυτή τη δράση έχει την ευκαιρία να διευρύνει τους ορίζοντές της , να συνεργαστεί, να πειραματιστεί με νέες ιδέες και τελικά να έρθει σε επαφή με την επιχειρηματικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Μαλλιαράς.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Καραβασίλης όσο και ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Σωτηριάδης απέδωσαν τα εύσημα στους μαθητές τους και στους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς για την αξιέπαινη προσπάθεια. Τόνισαν πως είναι σπουδαίο που το Επιμελητήριο εμπλέκει στις δράσεις του τα παιδιά και επισήμαναν πως η εκπαίδευση είναι πάντα «ανοιχτή» σε καινοτόμες δράσεις, που αξιοποιούν τις δυνατότητες των μαθητών και τους δίνουν σημαντικά εφόδια.

Την εκδήλωση χαιρέτισε διαδικτυακά ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης , ο οποίος συνεχάρη το Επιμελητήριο και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την πρωτοβουλία και τόνισε πως το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει κάθε προσπάθεια για ένα εξωστρεφές δημόσιο σχολείο, που καλλιεργεί πολύπλευρες δεξιότητες των μαθητών.

Το «παρών» έδωσε επίσης η Καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών , Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας, Κατερίνα Σαρρή, η οποία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εμπλοκής των μαθητών σε τέτοιους είδους δράσεις, τονίζοντας πως η επιχειρηματικότητα είναι εκτός των άλλων ένας τρόπος σκέψης και νοοτροπίας.

To ΔΙΠΑΕ εκπροσώπησε ο καθηγητής και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Νίκος Γιοβάνης, ο οποίος επισήμανε την αρωγή του εκπαιδευτικού ιδρύματος σε τέτοιες πρωτοβουλίες.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Λευτέρης Αβραμάκης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς, συγχαίροντας τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τα σχολεία που συμμετείχαν.

Από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Υπεύθυνος του «Μαθητών Επιχειρείν», Γιάννης Παπουτσής, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Μάκης Τενεκετζής, o Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Γιώργος Μήχος και το μέλος του Δ.Σ., Εύα Πιένκος-Ματάκου, ενώ από την Α/θμια Εκπαίδευση σημαντική ήταν η συμβολή του Συμβούλου Εκπαίδευσης Δασκάλων , Γιάννη Πούλιου.
Την εκδήλωση στήριξαν χορηγικά οι επιχειρήσεις FIBRAN, KΡΙΚΡΙ, ΚΑΝΤΖΑΣ, ΝΕΚΤΑΡ, CONVERT COMPUTERS και E-ILECTROKINISI.GR, οποίες προσέφεραν τα δώρα για τους νικητές.

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν: Ειδικό Σχολείο Σερρών, Ειδικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, 23ο Δημοτικό Σχολείο,12ο Δημοτικό Σχολείο, 20ο Δημοτικό Σχολείο , 11ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Γυμνάσιο Σερρών, Γυμνάσιο Δημητριτσίου, Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, 5ο ΓΕΛ Σερρών, 1ο ΓΕΛ Σερρών, 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας, ΕΕΕΕΚ Σερρών, Γενικό Λύκειο Νέας Ζίχνης, Γενικό Λύκειο Βυρώνειας και 1ο ΕΠΑΛ Σερρών.

Νικητές αναδείχθηκαν: 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών(1ο βραβείο), Γυμνάσιο Δημητριτσίου (1ο βραβείο), Γενικό Λύκειο Νέας Ζίχνης (1ο βραβείο) και 5ο ΓΕΛ Σερρών μαζί με το 1ο ΓΕΛ Σερρών (βραβείο καινοτομίας).

Επίσης, βραβεία έλαβαν τα Ειδικά Σχολεία που συμμετείχαν, ενώ έπαινοι συμμετοχής στην εκδήλωση δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Κοινοποίηση