Ανακοίνωση του ΚΚΕ Σερρών για την υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα στις Σέρρες


Την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις Σέρρες, σχολίασε η τοπική οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πως επιλέγει το νόμο των Σερρών για να κατέβει ως υποψήφιος, για να «μη ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών», συμπεριλαμβάνει μια μεγάλη αντίφαση. Ξεχνάει ή προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι και ο ίδιος, η πολιτική του, είναι μέρος του εγκλήματος.
Επιλέγει με την παρουσία του να μας θυμίσει ξανά, την παραπέρα απελευθέρωση των μεταφορών που προώθησε ως κυβέρνηση με τον τεμαχισμό του πρώην ΟΣΕ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και την ιδιωτικοποίηση του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ ευρώ, επιδοτώντας μάλιστα με 50 εκ ευρώ το χρόνο το ιταλικό μονοπώλιο για την «άγονη (δήθεν) γραμμή» Αθήνας Θεσσαλονίκης χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ για την προληπτική συντήρηση του δικτύου και τα μέτρα ασφαλείας.
Μάλιστα μας έκανε καθαρό τι εννοεί ο ίδιος για να μη ξεχαστεί το έγκλημα, με τη «ριζοσπαστική» του δήλωση πως θα «ξαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με τους Ιταλούς για τη Hellenictrain», δηλαδή τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.
Βέβαια τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ τους γνωρίζουμε πολύ καλά στην περιοχή μας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη βουβή διαμαρτυρία «μνημόσυνο» των στελεχών του στις Σέρρες, του «όλοι τώρα πενθούμε» για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών. Ήρθαν μνήμες από το: «θα λογαριάσουμε μετά» όταν το νοσοκομείο μας δε μπορούσε να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί στην πανδημία, μετρώντας εκατοντάδες θύματα.
Και επειδή ο λαός μας δεν τρώει κουτόχορτο, όταν ακούει για επαναδιαπραγμάτευση από το ΣΥΡΙΖΑ φυσάει και το γιαούρτι.
Οι αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι, οι ριζοσπάστες του νομού μας, ο κόσμος που έχει νιώσει βαθειά απογοήτευση και θυμώνει με όλους όσους τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση, να κινδυνεύει η ίδια του η ζωή, όλος ο κόσμος που δε θέλει να ξαναζήσει το κακοπαιγμένο σήριαλ της δήθεν αριστερής και προοδευτικής διακυβέρνησης, χρειάζεται να στείλει ένα καθαρό μήνυμα στην κοροϊδία.
Να επιλέξει την ελπίδα που βρίσκεται στον αγώνα, στη δική του δύναμη, να αποδείξει πως δε χρειάζεται ψυχοσωτήριες που τον οδηγούν στη βαρβαρότητα. Έχει επιλογή να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να ενισχύσει το ΚΚΕ».

Κοινοποίηση