Δωρέα απινιδωτή από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων στο 2ο δημοτικό σχολείο Σιδηροκάστρου

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου αγόρασε και παρέδωσε στον διευθυντή του σχολείου έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή!!!! Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας Ευθύμης Τσιλικίδης ευχαριστήσε και συνεχάρη το Σύλλογο για την πρωτοβουλία.

«Ο ρόλος της απινίδωσης στη διάσωση ζωών μετά από Καρδιακή Ανακοπή, είναι ζωτικής σημασίας, για αυτό και θεωρούμε σημαντικό να υπάρχουν απινιδωτές και στα σχολεία, για να σωθούν ζωές μαθητών, εκπαιδευτικών, ανθρώπων του προσωπικού και επισκεπτών. Επίσης η ύπαρξη απινιδωτή στο σχολείο θα βοηθήσει στην εξοικείωση των μαθητών με τον απινιδωτή, την απινίδωση και την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Τα μέλη του Συλλόγου, αρχικά ευχαρίστησαν τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι, όπως πάντα, στήριξαν στο αποκριάτικο πάρτι τον περασμένο Φλεβάρη και συγκεντρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του απινιδωτή.

Επίσης, ευχαρίστησαν τους χορηγούς, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν και στήριξαν οικονομικά το στόχο. «Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αγγέλα Καραμανάβη. ιδιοκτήτρια του ΚΔΑΠ & Βρεφονηπιακού Σταθμού “Ομόνοια” στο Σιδηρόκαστρο, και τον Ψυχολόγο & Συγγραφέα, κύριο Λευτέρη Ελευθεριάδη.

«Συνήθως ευχόμαστε το κοινότυπο “αχρείαστος να είναι” , αλλά ας εμπεδώσουμε και το σημαντικό ότι Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ….και ας προσπαθήσουμε συλλογικά και καθημερινά ώστε η πρόληψη να μπει βαθιά στην κουλτούρα μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Κοινοποίηση