Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τον Τύμβο Καστά


Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τον Τύμβο Καστά την Τρίτη 2 Μάη με επικεφαλή τη Φιλιώ Σαραντίδου, υποψήφια Βουλευτή Σερρών. Αφού πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση στο χώρο του μνημείου από την προϊσταμένη εφορείας αρχαιοτήτων κ. Μαλαμίδου Δήμητρα, ακολούθησε συζήτηση με εργαζομένους του Μνημειακού χώρου.

Από τις συζητήσεις προέκυψε η ανάγκη να εξασφαλιστεί η απαραίτητη οικονομική χρηματοδότηση από το κράτος, έτσι ώστε οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του ταφικού μνημείου να γίνουν οργανωμένα και σχεδιασμένα και όχι αποσπασματικά με μεγάλες καθυστερήσεις που πολλές φορές δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:
«Στην ευρύτερη περιοχή του νομού Σερρών υπάρχει πληθώρα μνημείων και αρχαιολογικών χώρων (από την εποχή του σιδήρου, των κλασικών χρόνων, της Ρωμαϊκής και μετέπειτα εποχής, των παλαιοχριστιανικών και νεοχριστιανικών χρόνων) που πρέπει να συνεχιστεί σταθερά η ερεύνησή τους, να γίνει ευρέως γνωστή η πολιτιστική κληρονομιά όλης της περιοχής στην τοπική κοινωνία, σε όλη την ελληνική επικράτεια, να γίνει επισκέψιμη από όλο τον κόσμο.
Είναι πλέον ώριμο να πραγματοποιηθεί η δημιουργία ενός μουσείου στις Σέρρες που θα εμπεριέχει όλα τα ευρήματα από τους χώρους των ανασκαφών της ΠΕ Σερρών και τις αποθήκες στις οποίες βρίσκονται για να εκτεθούν συνολικά σε ένα ενιαίο χώρο.
Επισημάνθηκε επίσης πως πρέπει να γίνουν απαραίτητες εργασίες στο οδικό επαρχιακό δίκτυο που είναι ακατάλληλο (αγροτικός δρόμος που σε αρκετά σημεία έχει νεροφαγώματα), πρώτα και κύρια για τους εργαζόμενους που καθημερινά μετακινούνται αλλά και για τους επισκέπτες.
Η ανάγκη να υπάρχει μόνιμο προσωπικό, με σταθερή εργασία και δικαιώματα, όλων των ειδικοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων, αποτελεί για το ΚΚΕ ένα από τα διαχρονικά αιτήματα πάλης τόσο στη Βουλή, τόσο και στο κίνημα, σε σωματεία αντίστοιχων Εφορειών που διεκδικούν αξιοπρεπείς μισθούς, ζωή με δικαιώματα.
Ακολούθησε περιοδεία στην Μεσολακκιά, όπου αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση με κατοίκους της περιοχής, με τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν σε ένα δήμο που διαρκώς ελαττώνεται ο πληθυσμός του.
Η Φιλιώ Σαραντίδου ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για την περιοχή. Ανέλυσε πως μια τόσο πλούσια σε πρώτες ύλες περιοχή, με εύφορα εδάφη, οδηγήθηκε στη φτωχοποίηση. Οι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των Κομμάτων που Κυβέρνησαν, όλων των Σερραίων υπουργών και Βουλευτών, ήταν στενά συνυφασμένες με την άναρχη ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, της μεταποίησης που δε δημιούργησαν μακρόπνοα έργα ανάπτυξης για το λαό, αλλά οδήγησαν τις επόμενες γενιές να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δίνει όλες του τις δυνάμεις για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. είναι το Κόμμα που πιστεύει βαθειά στη δύναμη του λαού, στην προοπτική ανατροπής για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες όλου του λαού».

Κοινοποίηση