Δ.Σ. Σερρών: Στη… σέντρα αντιπαραθέσεων οι εργασίες στο γήπεδο Σερρών

(Φωτογραφία αρχείου)

Το «φυτίλι» που… πυροδότησε εντάσεις και οξείες αντιπαραθέσεις, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, το βράδυ της Τετάρτης, ήταν η ανακοίνωση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης βρήκε νόμιμη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την ανάθεση για εκτέλεση μελέτης, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για το γήπεδο των Σερρών.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Σερρών «έστρεψε τα βέλη» του προς την δημοτική σύμβουλο και υποψήφια Δήμαρχο Βαρβάρα Μητλιάγκα λέγοντας πως κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν προσκόμματα και πως ορισμένοι προσπαθούν να «περάσουν» το μήνυμα πως καθυστέρησε η νυν δημοτική αρχή για τα έργα και αναφέρθηκε ονομαστικά στην κ. Μητλιάγκα, λέγοντας: «Η κ. Μητλιάγκα έλεγε ότι κάποιοι λείπουν οι γάτες και χορεύουν τα ποντίκια. Δυστυχώς για κάποιους είμαστε εδώ όχι για να χορέψουμε, αλλά να τους χορέψουμε στη νομιμότητα. Το να θέλουν κάποιοι να καθυστερήσουν τις εργασίες του γηπέδου για να αποκομίσουν τα όποια οφέλη, δικαίωμά τους. Θα τους κρίνει και ο φίλαθλος λαός, αλλά και ο κόσμος. Αυτή η απόφαση κόλαφος για κάποιους, θα πρέπει να αποτελέσει και ένα μάθημα για το μέλλον, γιατί τι έκρινε ακριβώς αυτή η απόφαση; Ότι όλη αυτή η διαδικασία που προτείναμε και αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία, με μειοψηφία της κ. Μητλιάγκα, στην Οικονομική Επιτροπή, είναι απόλυτα σύννομη. Θα περιμένω κ. Μητλιάγκα και μια συγνώμη γι’ αυτά που ακούσαμε, γιατί είναι πολύ υποτιμητικό και προσβλητικό να λέτε ότι αφού λείπατε εσείς, κάναμε ό,τι θέλαμε εμείς».

Η τοποθέτηση του κ. Χρυσάφη προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, τη έντονη αντίδραση της κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα, η οποία έκανε λόγο για ειρωνική στάση του Δημάρχου Σερρών απέναντί της, προσθέτοντας πως στόχος της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου είναι για να γίνεται ένας γόνιμος διάλογος, όχι συμφωνώντας πάντοτε και πως πολλές φορές με τις διαφωνίες βρίσκονται και οι καλύτερες λύσεις.

Η κ. Μητλιάγκα ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο Σερρών: «Βλέπω ότι δεν σας αρέσουν οι διαφορετικές απόψεις. Σας βάζουν σε μία θέση να αμύνεστε για κάτι το οποίο δεν νομίζω ότι αρμόζει ο τρόπος στο δημοτικό συμβούλιο. Εξάλλου εδώ και τόσο καιρό λειτουργείτε με τη λογική του έτσι είναι, έτσι νομίζετε. Το να ασκεί κριτική κάποιος από την αντιπολίτευση, είναι θέσφατο. Στην ουσία του θέματος. Επειδή υπονοήσατε ότι κάποιοι, εννοώντας φυσικά εμένα, δεν θέλουν να λειτουργήσει το γήπεδο. Από την αρχή, κανένας από εμάς, ούτε κι εγώ φυσικά, μπήκε στη λογική του αν θέλει ή όχι να λειτουργήσει το γήπεδο. Ο Πανσερραϊκός είναι μια ομάδα που την αγαπάμε όλοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι διαδικασίες που πρέπει να κάνουμε. Η δική μου ένσταση ήταν ότι φτάσαμε να είναι κατεπείγον, γιατί κάποια πράγματα δεν έγιναν από την αρχή».

Η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων», δημοτική σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος Αριάδνη Παπαφωτίου, υποστήριξε πως διέβλεψε μία προσπάθεια του κ. Χρυσάφη, να σταματήσει στα κρίσιμα σημεία, την λεπτομερή τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Έργων Γιώργου Νυκτοπάτη.
Η αναφορά της στο τραγικό γεγονός του θανάτου του μαθητή σε σχολείο των Σερρών, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κ. Χρυσάφη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ντρέπεστε κ. Παπαφωτίου; Συνδέετε αυτό το θέμα; Είστε εισαγγελέας;».

Ο κ. Χρυσάφης υποστήριξε πως από την πρώτη στιγμή που εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών έγιναν πράγματα που δεν έγιναν τα προηγούμενα 30 χρόνια, γιατί για πρώτη φορά γίνεται ολοκληρωμένη μελέτη στατικότητας για μία εγκατάσταση για την οποία δεν είχε γίνει ποτέ, τουλάχιστον για τις 3 κερκίδες, υπενθυμίζοντας πως είχε γίνει μόνο μία παρέμβαση για το νότιο πέταλο.

«Κι επειδή αυτή η δουλειά, αυτή η μελέτη και η χρηματοδότηση δόθηκε για το σύνολο του γηπέδου, δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα στο γήπεδο αν δεν είχαμε συγκεκριμένη μελέτη στατικότητας. Και για να έχουμε τη μελέτη έπρεπε να προηγηθούν συγκεκριμένες μελέτες που ανατέθηκαν το 2022. Άρα καμία καθυστέρηση από τη δημοτική αρχή και κυρίως είπαμε από την αρχή ότι θα έπρεπε να κάνουμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αυτές τις εργασίες στο γήπεδο που θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, οπότε μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν οι εργασίες, έτσι ώστε να είναι λειτουργικό και ασφαλές το γήπεδο, αλλά εξίσου ασφαλές να είναι και η διπλανή σχολική μονάδα» επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερρών.

Ο κ. Χρυσάφης εξέφρασε την ελπίδα πως στο γήπεδο, μέχρι την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, τουλάχιστον οι τρεις κερκίδες θα είναι έτοιμες- το βόρειο πέταλο, το νότιο πέταλο, η κερκίδα των επισήμων με το στέγαστρο- θα είναι έτοιμο το τοιχίο από την πλευρά της σχολικής μονάδας, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας κι από εκεί και πέρα θα γίνει ένας «αγώνας δρόμου» για την κατασκευή της ανατολικής κερκίδας.

Κοινοποίηση