«Καμπανάκι» από την Πρόεδρο των φοροτεχνικών Σερρών για δήθεν επιστροφή φόρου (Βίντεο)

Νέες μεθόδους σκαρφίζονται οι απατεώνες προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τους ανυποψίαστους πολίτες. Εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησε η αποστολή email σε πολίτες, με τα οποία οι απατεώνες «ενημερώνουν» για δήθεν επιστροφή φόρου. Μάλιστα, τα email αυτά φτάνουν και σε ανθρώπους που μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση.

Το μήνυμα που μαζικά αποστέλλετε φέρει και το λογότυπο «gov.gr», αλλά ο αποστολέας δεν έχει καμία σχέση με το «gov.gr», ούτε με την ΑΔΔΑΕ.

Το μήνυμα αναφέρει: «Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 600,13 ευρώ. Για να διασφαλίσουμε ότι η επιστροφή πιστώνεται στο σωστό λογαριασμό, πρέπει πρώτα να επικυρώσουμε τα στοιχεία του λογαριασμού σας προτού μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την επιστροφή σας. Για να γίνει αυτό, παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας».

Η πρόεδρος φοροτεχνικών Σερρών Σύλβια Νησιούδη εφιστά την προσοχή στους πολίτες, διευκρινίζοντας ότι οι απατεώνες το μόνο που θέλουν είναι να αποσπάσουν προσωπικούς κωδικούς για να αρπάξουν χρήματα. «Είναι μια μεγάλη απάτη. Σε καμία περίπτωση δεν πληκτρολογούμε κωδικούς και αριθμούς λογαριασμού τραπεζών. Χρειάζεται προσοχή» τονίζει η κ. Νησιούδη.

Κοινοποίηση