Οι γεύσεις, ο πολιτισμός και ο τουρισμός της Ηράκλειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από σήμερα (Βίντεο)


Μία πολυθεματική δράση (πολιτισμός – περιβάλλον – οικοτουρισμός – γευσιγνωσία) διοργανώνουν από σήμερα και μέχρι αύριο, ο Δήμος Ηράκλειας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηράκλειας και το Κέντρο Προώθησης Οικοτουρισμού, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου και την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Δήμου Ηράκλειας στην παραλία της Θεσσαλονίκης (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου).

Η δράση περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς υπό τον ήχο του ζουρνά και παραδοσιακό τραγούδι από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, προβολή της Λίμνης Κερκίνης και προώθηση του οικοτουρισμού, με παράλληλη προβολή όλων των αξιοθέατων του Δήμου Ηράκλειας από το Κέντρο Προώθησης Οικοτουρισμού, καθώς και προβολή των ντόπιων προϊόντων του Δήμου και γευσιγνωσία.

Όπως ανέφερε στο Infonews24, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηράκλειας Δημητρούλα Αυτζή, οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην ανάδειξη και τη διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και την προβολή του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Ηράκλειας και περιφέρειας Νίκος Βάκας, επεσήμανε στο Infonews24 την ανάγκη διοργάνωσης εκδηλώσεων με στόχο την εξωστρέφεια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν ανοίξουμε τους ορίζοντες, μοιραία θα έρθει ο μαρασμός και το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Θέλει μεγάλη προσπάθεια, καθώς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός».

Κοινοποίηση