Π.Ε. Σερρών: Αυξήθηκαν οι κλοπές μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ-Τεράστιες ζημιές και ταλαιπωρία για τους πολίτες

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές αντλιοστασίων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Οι «κυνηγοί χαλκού» στο πέρασμά τους ρημάζουν τους μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ και δημιουργούν προβλήματα σε τοπικές κοινωνίες, οι οποίες μένουν χωρίς νερό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Σερρών Δημήτρης Πολυμέρης, το πρώτο τετράμηνο του 2023 έχουν κλαπεί 32 μετασχηματιστές, το 2020 και 2021 είχαν κλαπεί 35 με 40 μετασχηματιστές, ενώ το 2022 75 μετασχηματιστές και το κόστος ζημιάς έφτασε τις 300.000 ευρώ.

«Πηγαίνουν και κλέβουν αντλιοστάσια και από τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης και μένουν χωρίς νερό χωριά του Νομού Σερρών. Τελευταία περιστατικά σημειώθηκαν στο Δημητρίτσι του Δήμου Βισαλτίας και στο Χριστός του Δήμου Σερρών» αναφέρει ο κ. Πολυμέρης.

Ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Σερρών καλεί τους ιδιοκτήτες αντλιοστασίων να τοποθετήσουν συστήματα συναγερμού προκειμένου να αποφεύγονται οι κλοπές. Ο κ. Πολυμέρης αναφέρει ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Σερρών και με τις δημοτικές επιχειρήσεις των δήμων για το θέμα. Μάλιστα, όπως σημειώνει, στο Δήμο Σιντικής, η ΔΕΥΑΣΙ έχει τοποθετήσει συστήματα συναγερμού σε αντλιοστάσια ευθύνης της.

Κοινοποίηση