Περιοδεία του ΚΚΕ στο Δήμο Νέας Ζίχνης


Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Σαραντίδου Φιλιώ και τον εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο Στεφανόπουλο Γιάννη, επισκέφθηκε τον Δήμο Νέας Ζίχνης, την Παρασκευή 5/5/2023.

«Η ΠΕ Σερρών είναι ένας τόπος που μαραζώνει. Η ερήμωση της υπαίθρου είναι ένα φαινόμενο που ανησυχεί όλους τους κατοίκους και του Δήμου Νέας Ζίχνης» ήταν η ανησυχία που εκφράστηκε για την περιοχή μετά από συνομιλία που είχε το κλιμάκιο, με τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες.

Πρόσθεσαν, μάλιστα, πως αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, ενώ τα μέλη του κλιμακίου τόνισαν πως αυτή η συρρίκνωση του πληθυσμού είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων ετών.

«Σε μία κατεξοχήν αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή, όσοι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κατάφεραν να επιβιώσουν από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που συστηματικά οδηγεί τη γεωργική παραγωγή όλο και σε λιγότερα χέρια, τσακίζονται καθημερινά από το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τη φορολογία, τους εμπόρους και τους επιχειρηματικούς ομίλους που θησαυρίζουν σε βάρος τους. Αυτά είναι που οδηγούν τους νέους μακριά από τον τόπο τους αφού πλέον δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει. Από την άλλη επισημάνθηκε η δυσκολία όσων παραμένουν εκεί από την έλλειψη λειτουργίας υπηρεσιών όπως η ΔΟΥ Ν. Ζίχνης, η υπολειτουργία των ΚΥ κ.α.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Ζίχνης, όπου και εκεί αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού, την κρατική υποχρηματοδότηση, προβλήματα που δυσκολεύουν την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

«Το ΚΚΕ καλεί σε συμπόρευση όλους τους κατοίκους της υπαίθρου, να του δώσουν δύναμη για να μπορεί ακόμα καλύτερα να αποκαλύπτει, να ενημερώνει, να παρεμβαίνει στις εξελίξεις. Να γίνει οργανωτής και η ψυχή ενός κινήματος που θα ανοίξει τον δρόμο για την ανατροπή, για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του τόπου και των κόπων του» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Κοινοποίηση