Στη «μάχη» των εκλογών η υπ. Βουλευτής Σερρών ΠΑΣΟΚ Ευδοξία (Εύη) Καλπατσινίδου


Στη «μάχη» των εκλογών έχει «ριχτεί» η μάχιμη δικηγόρος Ευδοξία (Εύη) Καλπατσινίδου, η οποία είναι υποψήφια Βουλευτής Σερρών ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής.

Το βιογραφικό της
Η Ευδοξία Καλπατσινίδου είναι ποντιακής καταγωγής, από το Κεφαλοχώρι του Δ. Ηράκλειας Σερρών. Είναι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης με μαχόμενη δικηγορία άνω των 12 ετών.
Σπούδασε Νομική και Αρχαιολογία – Ιστορία Τέχνης στο Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακούς τίτλους στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (Ε.Α.Π.) και στη Μουσειολογία – Διαχείριση Πολιτισμού (Α.Π.Θ. & Π.Δ.Μ.). Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος στο αγγλόφωνο ΠΜΣ «Τέχνη, Δίκαιο και Οικονομία»/ «Art, Law and Economy».
Είναι μέλος του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Έχει ερευνητικό ενδιαφέρον για τον υλικό πολιτισμό των Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, με επίκεντρο την ανάπτυξη δράσεων ανάδειξης των προσφυγικών κειμηλίων, συμμετέχοντας ως εισηγήτρια σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια. Έχει δημοσιεύσεις στο περιοδικό σύγγραμμα «Αρχείον Πόντου». Επιμελήθηκε τη σειρά τηλεοπτικών αφιερωμάτων «22 Κειμήλια για το ‘22» που προβλήθηκε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV-100. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί.

Κοινοποίηση