Βαγγέλης Παπάζογλου για ΕΒΖ: «Κάποιοι ορμούν σαν τις ‘ύαινες’ πάνω στο ‘πτώμα’ πλέον, μιας πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας»


Τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τα όσα καταγγέλθηκαν για υπεξαίρεση μηχανημάτων από το εργοστάσιο των Σερρών τις τελευταίες ημέρες, σχολίασε ο υποψήφιος Βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπάζογλου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Βαγγέλης Παπάζογλου αναφέρει τα εξής:
«Με θλίψη και οργή παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το Εργοστάσιο Ζάχαρης των Σερρών. Δυστυχώς κάποιοι ορμούν σαν τις «ύαινες» πάνω στο «πτώμα» πλέον, μιας πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας, που κράτησε την οικονομία ολόκληρων περιοχών και στήριξε οικονομικά χιλιάδες οικογένειες αγροτών και εργαζομένων.
Οι πληροφορίες ότι κάποιοι αποσπούν εγκαταστάσεις, μηχανήματα από το Εργοστάσιο Ζάχαρης Σερρών, χρήζουν άμεσης δικαστικής παρέμβασης και διερεύνησης της σοβαρής αυτής υπόθεσης.
Δεν είναι «τσιφλίκι» τους. Είναι περιουσία των αγροτών. Είναι περιουσία του λαού και ουδείς έχει το δικαίωμα να πράττει κάτι τέτοιο.
Το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την ΕΒΖ, έχει στηρίξει τον Έλληνα τευτλοπαραγωγό. Στόχος μας είναι να «συμμαζέψουμε» και να δώσουμε «πνοή» στην τευτλοκαλλιέργεια.
Έχουμε χρέος και θα το κάνουμε.
Κατά την συζήτηση που είχα με τον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων κ. Βαρκάκη, ενημερώθηκα σχετικά με την παρουσία οικονομικού εισαγγελέα το τελευταίο δίμηνο περίπου, αλλά και για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με τις μισθοδοσίες 100 περίπου εργαζομένων που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικο πρόγραμμα.
Η ενημέρωση ολοκληρώνεται με τον πρόεδρο των τευτλοεξαγωγέων κ. Νικητόπουλο.
Θέλουμε να «ξυπνήσουμε» τον… κοιμισμένο «γίγαντα» της τευτλοκαλλιέργειας, που θα δώσει ώθηση στον αγροτικό μας κόσμο.
Παρακολουθούμε από κοντά και σύντομα θα ενημερώσουμε σχετικά.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα του Σερραίου Αγρότη και εργαζομένου, και φυσικά την προστασία της περιουσίας του Σερραϊκού λαού».

Κοινοποίηση