Εκδήλωση από το ΚΚΕ Σερρών για την τεχνητή νοημοσύνη


Την Παρασκευή 5/5/2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη, Terminator ή από μηχανής Θεός;», με καλεσμένο τον σύντροφο Στράτο Κουρτζανίδη. Την εκδήλωση την άνοιξε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ Δίμηζας Πέτρος λέγοντας ότι οι νέες τεχνολογίες μέσα από την σκοπιά του ΚΚΕ θα πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, κάνοντας καλύτερη την διαδικασία παραγωγής και όχι να δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητάς των εργαζομένων, απειλώντας μάλιστα και τις θέσεις εργασίας τους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Στράτος Γκορτζανίδης εξηγώντας και αναλύοντας ότι τέτοιου είδους εργαλεία στα χέρια των καπιταλιστών θα είναι καταστροφικά για το μέλλον των εργαζομένων. Μια βασική συνθήκη είναι ποιος θα τα χρησιμοποίει και για ποιον σκοπό.

«Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης προχωρά κατευθυνόμενα . Επενδύονται δισεκατομμύρια από τα μονοπώλια της πληροφορικής και των διαδικτυακών υπηρεσιών . Η χρήση λοιπόν της τεχνητής νοημοσύνης δεν εξαρτάται μόνο από τις διαθέσεις των επιστημόνων. Οι αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή της δεν θα είναι φταίξιμο της ίδιας της τεχνολογίας αλλά του καπιταλισμού που την έφτιαξε. Το κυνήγι του κέρδους είναι η αιτία της κακής χρήσης και όχι η ίδια η τεχνολογία. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καλό των ανθρώπων στο σύνολο τους όταν τα κλειδιά της οικονομίας θα ανήκουν στο λαό και όχι στα μονοπώλια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Κοινοποίηση