Περιοδεία του Χ. Βελιώτη σε Ν. Σούλι, Πεντάπολη και Χρυσό


Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Βελιώτη Χαράλαμπο, επισκέφτηκε την Κυριακή 7/5/2023 τις κοινότητες του Δήμου Εμμανουήλ Παπά Νέο Σούλι, Πεντάπολη και Χρυσό.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:
«Στις συζητήσεις κυριάρχησε ο μαρασμός των περιοχών αυτών, η εγκατάλειψη από τους νέους εφόσον δεν μπορούν να επιβιώσουν κάτω από τις αβάστακτες οικονομικές πιέσεις που δέχονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την πολιτική της ΕΕ που φροντίζει ώστε η παραγωγή να περάσει σε λίγα χέρια μεγάλων επιχειρηματιών. Τα χωριά κατάντησαν χωριά γερόντων. Αναπτύχθηκαν οι θέσεις του Κομμουνιστικό Κόμματος για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, η ελάφρυνση της φορολογίας στους αγρότες και κτηνοτρόφους, αφορολόγητο πετρέλαιο, και κατώτατες εγγυημένες τιμές στην παραγωγή τους.
Οι παρευρισκόμενοι δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην ιδιότητα του βουλευτή και να τονίσουν τις αδυναμίες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό σύγχρονο εξοπλισμό. Χρειάζεται στήριξη και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των Κέντρων Υγείας. Να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη. Κάτι που οι κυβερνήσεις που πέρασαν κοίταζαν να υποβαθμίσουν και όχι να αναπτύξουν γιατί για αυτές και το καπιταλιστικό τους σύστημα ήταν και είναι κόστος. Αυτό μετράει γι’ αυτές και όχι οι ανθρώπινες ζωές».

Κοινοποίηση