Συνελήφθη στις Σέρρες καταζητούμενος για τεράστιες απάτες στις ΗΠΑ

Συνελήφθη στις Σέρρες 52χρονος Βούλγαρος, ο οποίος καταζητούνταν στις ΗΠΑ για απάτη άνω των 200.000 δολαρίων, μέσω αναλήψεων από μηχανήματα ΑΤΜ, με κλεμμένα στοιχεία χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Όπως έγινε γνωστό, δικαστήριο της Πολιτείας του Ιλινόις ζητεί την έκδοσή του καθώς τον κατηγορεί για απάτη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, όπως επίσης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι πράξεις για τις οποίες καταζητείται φαίνεται πως τελέστηκαν το διάστημα από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Ο 52χρονος φέρεται να δρούσε από την πατρίδα του, από κοινού με συνεργούς του. Ένας εξ αυτών φέρεται να έκανε τις παράνομες αναλήψεις στις ΗΠΑ αποστέλλοντας τα χρήματα μέσω εταιρείας μεταφοράς και χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία παραλήπτη.

Κατά πληροφορίες, τα αμερικανικά διωκτικά έγγραφα αναφέρονται σε δεκάδες περιπτώσεις αναλήψεων με κάρτες που εκδόθηκαν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Αυστραλίας αλλά και σε χώρες της Ευρώπης (μεταξύ άλλων Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και Δανία).

Ο 52χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και αποφασίστηκε η κράτησή του μέχρι να κριθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αν θα εκδοθεί ή όχι στις ΗΠΑ.

Πηγή: cnn.gr

Κοινοποίηση